Den 1. februar har Niels Iver Juul været sognepræst ved Farsø kirke i 25 år.

På søndag vil der i forlængelse af gudstjenesten blive afholdt en reception i Sognegården, hvortil alle er meget velkomne, lyder det fra Farsø Menighedsråd.

I Farsø Kirkeblad kan man læse et interview, som menighedsrådets formand Hans Jørgen Nielsen har haft med Niels Iver Juul:

At være sognepræst er at have et job med mange udfordringer og med stor variation fra dag til dag. Fremtiden for folkekirken er meget spændende, og sognepræsten glæder sig over de mange arrangementer, som udgår fra kirken og sognegården, hvor man har udvist kreativitet og forstået vigtigheden af at prøve nye tiltag.

Mange vil gerne kirken. De døber deres børn, bliver gift, begraves og kommer til babysalmesang.

Kirkecafeen fredag formiddag har i år eksisteret i 20 år, og stadig flere finder hen til Sognegården den dag. Ligeledes har arrangementerne ” Fri for at lave mad”, og filmaftenerne været særdeles velbesøgte. Her op til jul har der været næsten 1000 børn i Farsø kirke til diverse arrangementer.

Den største udfordring har været at følge med tiden uden at give køb på kirkens kerneværdier, og at mennesker kan finde dybde, mening, inspiration og tro. Kirken har klart en fremtid, netop fordi inspirationskilden ikke er mennesket, men Gud – også i Farsø, siger Niels Iver Juul i interviewet.

Ud over det lokale arbejde beklæder sognepræsten flere internationale poster. Og det arbejde giver også inspiration til fornyelse i det lokale kirkelige arbejde.

Niels Iver Juul er gift med Bente Juul, som er kordegn samt kirke- og kulturmedarbejder ved Farsø kirke. De har tre børnebørn, som bor med deres forældre i København.

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner