GEDSTED: Sidste mandag blev en skæbnesvanger dag for den sidste dagligvareforretning i Gedsted.

Her blev man på butikkens ekstraordinære generalforsamling, der samtidig også var et borgermøde, enige om at lukke Dagli’ Brugsen i Gedsted, for så forhåbentligt at åbne den igen under en anden konstellation. 

124 borgere var mødt frem på Gedsted Skole.        

Baggrunden for lukningen, hvor man rent fagteknisk bruger det drabelige ord ”likvidering” bunder i, at COOP, som leverer varer til butikken vil have en garanti på kr. 600.000 i pant på varelageret og forudbetaling på alle nye leverancer

-Det kan vi som brugsforening ikke klare, fortæller næstformand i bestyrelsen Kasper Larsen og fortsætter:      

Det er ikke i bestyrelsens interesse, at butikken skal drives videre under de nuværende forhold. Gælden er simpelthen for stor, og derfor foreslog vi en frivillig likvidation på den ekstraordinære generalforsamling sidste mandag, og som der ved afstemning i første omgang blev givet grønt lys for at gå videre med. Det skal dog godkendes på endnu en generalforsamling den 6. februar på Gedsted Skole.   

-Det betyder kort og godt, at vi gør virksomheden op, sælger ud af varelageret, hvorefter butik og Gedsted Brugsforening lukkes ned, fortæller Kasper Larsen.  

Butikken blev reddet for fem år siden, fordi borgerne i Gedsted ville have en lokal butik. Siden er det gået nogenlunde i forretningen, men i ifølge COOP altså ikke godt nok.

Omsætningen i Dagli Brugsen Gedsted ligger på 11-12 millioner kroner om året, angiver Kasper Larsen. Men mængden af fyldte indkøbskurve og -vogne har været ude for en mindre nedgang. Og det er nok den nedgang der får COOP til at kræve ekstra sikkerhed for leveringerne, mener han.

-COOP har ellers promoveret sig med at være meget lokale, men det har vi ikke oplevet i dette tilfælde, siger Kasper Larsen,    

Kasper Larsen er ret afklaret med situationen, for der er stadig muligheder for at Gedsted fortsat kan have en lokal butik. Det bliver måske bare med et andet navn. Det vil snart vise sig.

 

e-max.it: your social media marketing partner