FARSØ/GISLUM/STRANDBY/ULSTRUP: Med til juletiden hører også traditionen for afholdelse af julekoncerter i kirkerne. For størstedelens vedkommende afholdes de omkring 2. søndag i advent.

Kammerkoret Dorimus i Farsø
I aften gæster kammerkoret Dorimus, Farsø kirke. Koret blev dannet i 1993 og har hjemsted i Aalborg. Koret kendetegnes af høj musikalsk kvalitet og har en kerne af 18-22 erfarne og dygtige korsangere der gerne vil udfordres musikalsk og som nyder samværet med hinanden. Korets repertoire spænder fra renæssance over romantik til musik fra vor egen tid, men dog en særlig forkærlighed for nyere nordiske kompositioner.  

Hvert år giver Dorimus 7-9 koncerter fortrinsvis i egnens kirker. Herudover har koret foretaget adskillige rejser og turneér i ind- og udland bl.a. Sverige, Holland, Skotland og Tyskland. Koret vil synge nordiske julesalmer og -sange samt engelske carols.
 

Julen synges ind i Gislum
På søndag vil Morten Porsborg synge julen ind i samarbejde med Jan Mygind. Aftenens koncert byder både på solosang og fællessang blandt de velkendte julesalmer og nyere julesange.
 
 

Mandskoret Brage i Strandby kirke
På tirsdag vil mandskoret Brage 1866 fra Aalborg gæste Strandby Kirke. Koret blev stiftet af borgere og håndværkere i 1866. Koret har bevaret mange stolte traditioner omkring såvel det sanglige som det sociale fællesskab. Foreningens formål er at udvikle medlemmernes stemmer og at udbrede interessen for 4-stemmig mandskorsang.

 

Trompet og orgel i Ulstrup kirke
Ligeledes tirsdag vil der være julekoncert i Ulstrup kirke. Lars Ole Schmidt er en af Danmarks førende klassisk uddannede tropetister. Han har i mange år været ansat i Prinsens Musikkorps men er nu ansat i Aalborg Symfoniorkester. Han akkompagneres af Peter Slot Andersen der er organist og kantor ved Vejgaard Kirke. På programmet er der julemusik af Lebegue, Balbastre, Purcell m.fl. Der vil også blive lejlighed til at synge med på kendte adventssalmer.
 
 

En festlig julekoncert i Farsø kirke
Man kan også glæde sig til den 20. december, hvor der finder endnu en julekoncert sted i Farsø kirke. Denne gang med en trio, som består af Tina Siel (sang), Tine Lilholt (fløjte, harpe) og Knud-Erik Trane (klaver). Denne unikke trio har igennem de seneste år arbejdet sammen og lavet mange succesfulde koncerter i de danske kirker, forsamlingshuse og koncertsale. Koncerterne er meget stemningsfyldte og inderholder musik i forskellige genrer.

 

e-max.it: your social media marketing partner