VESTHIMMERLAND: I dag er det 1. søndag i advent. Adventen og julens komme fejres i langt størstedelen af egnens kirker

med særlige familiegudstjenester. Det vil sige at gudstjenesterne både byder på noget for børn og voksne.   

I Farsø kirke vil årets minikonfirmander medvirke med optrin og luciaoptog, som en festlig indledning til adventstiden. I ugerne op til har de øvet flittigt på de kendte advents- og julesalmer og de glæder sig til at vise bedsteforældre, forældre, søskende og den øvrige menighed hvad de har lært.  *
 

Også i Vognsild kirke vil der være luciaoptog med hjælp fra Vestrup Skoles børn i forbindelse med adventsgudstjenesten.  
 

I Hyllebjerg kirke er der traditionen tro arrangeret 1. søndag i advent i samarbejde med Hyllebjerg Borgerforening. Efter en kort gudstjeneste skal man ud at finde julemanden. Den hyggelige familiedag slutter af med gløgg og æbleskiver.  
 

I Vesterbølle kirke vil 1. søndag i advent blive fejret med lystænding. Efter en kort eftermiddagsgudstjeneste i Vesterbølle kirke vil være gløgg og æbleskiver i Sognehuset og tænding af byens juletræ med klokkeklang 


Musikalske adventsgudstjenester

1. søndag i advent vil der naturligvis blive sunget julesalmer i kirkerne under gudstjenesterne, men flere kirker har faktisk udvidet det musikalske med akkompagnement eller deciderede koncerter.  
 

I Alstrup kirke vil julen blive sunget ind af dejlige julesange og salmer. De er de tre sogne Alstrup, Louns og Strandby der står bag dette jule fællessang arrangement der sluttes af med gløgg og småkager i kirken.  
 

Julekoncerter
Men allerede i morgen finder de første julekoncerter sted. 


I Vester Hornum Kirke vil FarsøKoret synge danske og engelske sange. Det er ikke kun julesange men også årstidens sange.

 

De tre sangerinder Christine Guildal Jensen, Mette Korsgaard Djernes og Marie Egedal Christensen giver først koncert i Fjelsø Kirke og senere på aftenen i Vesterbølle Kirke, med en blanding af de gamle danske julesalmer, sange og Christmas Carols.  
 

På tirsdag kommer Cæcilia koret fra Århus med 35 sangere og giver koncert i Gedsted kirke.  
 

Også for børn
Foulum Kirke lægger næste onsdag rum til julekirkehygge for Børnehusets børn i Ullits og deres forældre. Man ved aldrig hvad der sker. Måske kommer der nogle dukker og fortæller om verdens første jul.

 

e-max.it: your social media marketing partner