Stemningsfuld aften med fokus på kultur og fritid – FOTOS

VESTHIMMERLAND: Over 350 mennesker havde i aften fundet vej til Vesthimmerlands Musikhus ALFA for at fejre de mange ildsjæle

som hver dag arbejder for at fastholde og udvikle en bred vifte af kultur- og fritidstilbud i kommunen.  

Asger Andersen fra Kultur- og Fritidsudvalget bød de mange fremmødte velkommen, og guidede herefter alle gennem aftenens program, som bød på 4 prisoverrækkelser og hædring af ikke mindre end 111 idrætsambassadører fra 10 forskellige foreninger.  

Kultur- og fritidspriserne
Efter publikum var blevet imponeret af aftenens første musikalske indslag, som var Skatteøen opført af Vesthimmerlands Gymnasium, var det tid til overrækkelse af Kultur- og Fritidspriserne.  
 

Blandt 4 indstillinger havde Vesthimmerlands Kulturråd valgt at Kulturprisen 2018 skulle gå til Karen Pihlkjær, som i 1970 var med til at starte Folkevirke Farsø, der ved kommunesammenlægningen kom til at hedde Folkevirke Vesthimmerland.   

Ved overrækkelsen af prisen blev Karens store engagement og drivkraft beskrevet:   

-Karen Pihlkjær har i 48 år brændt for folkeoplysning, hvor det kulturelle på et meget højt niveau har været et bærende element. Der har i årenes løb i foreningens program optrådt mange spændende og landskendte foredragsholdere, som det ved Karens utrættelige flid og gåpåmod er lykkedes at skaffe sponsorpenge til, således at det var muligt at betale deres honorar. Karen har heller aldrig været bange for at tage nye udfordringer op. Da kommunen lancerede en kulturuge i marts 2018, var hun i høj grad en medvirkende faktor til, at Folkevirke Vesthimmerland deltog med hele to arrangementer, dels et foredrag med forfatteren Gretelise Holm, og dels en debataften på Farsø Bibliotek under overskriften Hvad er, kan og skal kunst? I panelet deltog både lokale politikere og kunstnere, og spørgelysten blandt publikum var stor. I det hele taget har Karen hele sit voksenliv interesseret sig for kunst, og har bakket op om denne gren inden for samfundslivet ved at være medlem af kunstforeningen samt mødt op til diverse udstillinger og arrangementer i den forbindelse.  

Prisen blev overrakt af Gitte Tildemann fra Kulturrådet.   

Fritidsrådet havde ikke været på en nemmere opgave, de skulle blandt 9 kvalificere ildsjæle vælge modtageren af Fritidsprisen 2018. Valget faldt på Børge Dalsager fra Østrup Idrætsforening. 


Fritidsprisen 2018 gik til Børge Dalsager fra Østrup Idrætsforening.  

Børge Dalsagers store engagement i Østrup Idrætsforening og grunden herfor blev fremhævet ved overrækkelsen:   

-Børge Dalsager har ydet en kæmpe indsats i Østrup Idrætsforening i mange årtier. Han spillede fodbold i foreningen allerede i 1953 og har siden haft flere hverv igennem en årrække. Han startede som næstformand i 1958 og allerede i 1959 blev han formand, og det hverv forsatte han med indtil 1966. Så havde han en pause, men blev igen formand for ØIF i 5 år fra 1976 til 1980. I den tid Børge var formand, har der været store projekter i gang med tilkøb af jord til stadion, som måtte drænes før brug, samt opførelse af ØIF’s klubhus. Da der blev brug for et bestyrelsesmedlem i 2010, trådte Børge igen til og har siden haft posten, som henholdsvis, Kasserer og Næstformand og det er han stadig. Han har også været i Badmintonudvalget i mange år. Børge er aktiv petanquespiller gennem mange år og også badmintonspiller. Han har sagt ja til at guide ungdomspillerne i badminton, når de træner mandag eftermiddag. Selv om Børge hastigt nærmer sig sin 90 års fødselsdag giver han stadig en hånd med, når der er vedligeholdelsesdag, og er der projekter, der skal udføres er han gerne primusmotor. Hvert år er han også ude og sælge klublotto, hvor han får en snak med tidligere beboere og idrætsudøvere i Østrup.  

Prisen blev overrakt af Formanden for Fritidsrådet, Poul Erik Andersen.    

Prismodtagerne fik hver overrakt et kunstværk af Birthe Kjærsgaard, blomster og en gavecheck på 3.000 kr. Herudover modtog prismodtageren hver et diplom og Vesthimmerlands Kommunes Kulturvin 2018.  

DGI Nordjyllands Unglederpris i Vesthimmerland 2018
Efter pausen stod DGI Gymnastikfor en flot og underholdende opvisning.  
 

Formand for DGI Nordjylland, Palle Fogh, afslørede årets vinder, som gik til Clara Johansen Stuhr fra Aars Brydeklub med følgende begrundelse:   

Clara har siden hun var 7 år deltaget i brydeklubbens aktiviteter. Hun viste hurtigt flair for sporten, og har da også vundet mange og store stævner. Hun prøver konstant at dygtiggøre sig ved at deltage i Danmarks Brydeforbunds Udviklingstrupper. Her er det hendes egne præstationer, der optimeres. Men det er ikke her, Clara har sine allerstørste styrker. Siden hun var 14 år, har hun trænet klubbens mindste brydere og pigerne. Hun er elsket af børnene, og hun har altid et smil på læben. Hun er en træner, der kan tage sig tid til den enkelte og er også en, der har tid til et kram. Hun er god til at læse børnene og får det bedste ud af den enkelte. Ud over den daglige træning i klubben er Clara også med på sidelinjen, når der er stævner. Det betyder meget for hende, at de unge brydere er klar, og at de føler, hun er med dem hele vejen. Det er let at høre på børnene, om Clara er til stede eller ej, børnene bliver bare gladere i Claras nærvær. Ud over at passe sin egen træning og stævneplan er Clara også i fuld gang med at tage Danmarks Brydeforbunds trænerkurser, og hun har ligeledes taget kurser i samarbejde med Danmarks Gymnastikforening. Clara er også er en fast deltager, når Brydeklubben har brug for hjælp til forskellige arrangementer, og hun er en person, der altid går først og er fyldt med gode ideer.  

Med prisen fulgte en flot pengegave på 2.500 kr. samt et diplom.   

Idrætsambassadørerne og ”Du gør en forskel”-prisen 2018
I år har Vesthimmerlands Kommune modtaget 111 indstillinger på idrætsudøvere, som gennem det seneste år har opnået flotte resultater, som de alle kan være stolte af. De 111 idrætsambassadører var fordelt over 10 foreninger.


111 vesthimmerlandske idrætsudøvere fordelt på 10 foreninger har gjort det ekstra godt i det seneste år og blev udnævnt som idrætsambassadører  

De indstillede foreninger var Vognsild Idræts- og Boldklub, Blære Idrætsforening, Vesthimmerlands Handicap Idræt, Aalestrup Handicap Idrætsforening, Haubro Idrætsforening, Farsø KFUM Håndbold, Himmerland Martial Arts Academy, Aars Skytteforening, Aars Svømmeklub, Svømmeklubben Pingvinen, Viborg Klatreklub, Aars Gymnastikforening, Aars Brydeklub og St. Binderup Orienteringsklub.   

Alle idrætsambassadørerne fik overrakt et diplom og en powerbank.  

Idrætsrådet Vesthimmerland overrakte prisen ”Du gør en forskel”, som i år gik til Ilona Strange fra Aars IK. Prisen blev overrakt af Tove Douglas fra Idrætsrådet i Vesthimmerland.   

Aftenen blev rundet af med fællessang og klapsalver.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: