FARSØ: - Selvom vi vist alle kan være enige om at det gamle mejeri i hovedgaden i Farsø ikke er pryd, så ejes bygningen af en virksomhed, og man må formode at ejeren har et formål med den.

Sådan lyder svaret fra borgmester Per Bach Laursen(V) ovenpå forlydender på at Vesthimmerlands Kommune med en ny nedrivningspulje vil købe den og rive den ned.

Det kan borgmesteren afkræfte.

-I bund og grund er det ikke en kommunes opgave at rydde op efter erhvervsvirksomheder, lyder det videre fra Per Bach Laursen. Det er ene og alene ejerens egen opgave.

Per Bach Laursen henviser til en lignende sag med Unicon i Flejsborg, hvor virksomheden har fraflyttet sine aktiviteter og nu lader bygninger og siloer forfalde.

I begge tilfælde vil vi gerne rådgive om de muligheder der er for anden anvendelse af matriklerne med henblik på salg, f.eks. andet erhverv eller byfornyelse, men det er ikke vores opgave at sætte penge i nedrivning og oprydning efter erhverv, slår borgmesteren fast.

De to nedrivningspuljer der er tale om, som gælder for henholdsvis under og over 3.000 indbyggere er tiltænkt private ejendomme, der er i forfald og uegnede til menneskebolig.

Indtil videre er ca. 300 bygninger revet ned på baggrund af nedrivningspuljen, og formålet har været at komme såkaldte ”Låsby-Svendsen” opkøbere og udlejere i forkøbet og få bygningerne jævnet med jorden.

Med hensyn til Mejeribygningen i Farsø blev mejeriet lukket ned i 2002 og solgt. Bygningens første ejer brugte det først til lagersalg og havde planer for anvendelse af bygningen. Men først blev mejeribestyrerboligen og administrationsbygningen solgt fra, og efterfølgende blev den nyeste del af mejeriet købt af Himmerlands Kød, som fortsat driver virksomhed her. De efterfølgende ejere af den tilbageværende gamle historiske mejeribygning fra 1888 har tømt bygningen for inventar, og den står nu tilbage som en rå skal i forfald.

 

e-max.it: your social media marketing partner