FARSØ: Sidst på eftermiddagen på torsdag når julemanden tænder på kontakten til julebelysningen i Farsø, vil den stråle i al dens glans.

Julebelysningen i Farsø er nemlig blandt landsdelens flotteste. Det er også årsagen til at den allerede hænges op og kan nydes her i november. 

Det er Farsø Handelstandsforening - og dermed Farsøs butikker, der ejer belysningen og den er ikke gratis at vedligeholde.

Sidste år blev samtlige 22 guirlander over hovedgaden udskiftet til nye. Det kostede den nette sum af kr.175.000. I år er turen kommet til de 10 lysparasoller der har fået nye kæder, da de gamle var ved at brænde ud.    
 

Med udskiftningen af guirlanderne sidste år fulgte også nye kontakter på masterne. Det har fra i år betydet nemmere op- og nedtagning, som ikke kræver autoriseret elektrikerassistance.  

Derfor troppede mange frivillige kræfter op i lørdags, hvor belysningen skulle op. De 22 guirlander med skiftevis stjerner og hjerter kom op over hovedgaden fra morgenstunden af inden trafikken blev for tæt og regn og blæst trak ind over byen.  

Samtidig kom de 10 lysparasoller på plads omkring Farsø Rådhuscenter og ved Farsø Rutebilstation.   

I dag mandag kom det store og næsten 10 meter høje juletræ på plads på Store Torv. Det flotte træ stammer fra Skivum Krat og det nærmest svævede på plads på sin flotte og centrale placering midt i Farsø.  

Herefter fortsatte påsætningen af lyskæder i de 9 små træer og det store juletræ på Store Torv, der som bekendt får en central rolle, når julebelysningen tændes i morgen.  

Ud over juletræet på Store Torv omfatter Farsøs julebelysning også juletræet ved Farsø kirke mod Nørregade og juletræet ved Farmas på Fabriksvej. 

Mange frivillige kræfter har været i gang
Som man nok forstå har mange personer har været i gang med julebelysningen og de fortjener en tak her i avisen:
, Jess Andreasen, Eigil Andreasen, Peter Tolstrup, Kent Lauersen, Jeppe Lauersen, Torben Sørensen, Niels Peter Jørgensen, Brian Thorup, Bjørn Jakobsen, Casper Høilund, Martin Elkjær Jensen, Kristian Bjerregaard, Mads Øgaard, Peter Dige, Anders Dige og Rasmus Dige  

Desuden også en tak til Time, Øgaard og Peter Tolstrup for lån af lokaler, lifte og Manitou. 

Afslutningsvis skal også nævnes, at de store halmballenisser, som Produktionsskolen Kongshøjgaard hjælper Farsø Handelsstandsforening med at pynte, naturligvis også – traditionen tro, i år vil være på plads foran Torvet 1. Halmballerne blev leveret og opsat af Børge Bach i dag mandag, hvorefter Produktionsskolen Kongshøjgaard gik i gang med at ”klæde” nisserne på.   

Så husk endelig at påskønne den flotte julebelysning og juleudsmykning i Farsø, når den fra på torsdag lyser op i mørket, og får os i den rette julestemning.

 

e-max.it: your social media marketing partner