FARSØ: Æblehøsten er forbundet med efterår og forberedelser til en mørkere årstid, som også er en hyggelig årstid.

Derfor inviterede Farsø Rådhuscenter torsdag, fredag og lørdag til æblefest, hvor æblerne selvfølgelig havde en central rolle, men butikkerne diskede også op med ”tilbud med bid i”. 

1
2
4
3
6
5

Torsdag blev alle kunder budt på en gratis pose æbler – og der var nok at dele ud af, da der var indkøbt 1.000 kilo af de velsmagende æbler og pærer af forskellige sorter.

Fredag havde Brovejens Frugtplantage indtaget Centertorvet med æbler, pærer, most og honning. Med sig havde de Levendegørelse fra Vesterbølle, som raspede og pressede æbler i en lind strøm, som til sidst endte som velsmagende gylden most i glas og dunke. Mens man ventede kunne man passende blive budt på en friskbagt æbleskive, som de tidligere butiksindehavere Pylle og Jens Peder Harbo stod for. Æbleskiverne var naturligvis efter oprindelig opskrift med æblestykker indeni sågar sødet med kanel. Farsø Bageri var også på plads med lækre æbletærter til en 20’er, som der blev rift om.
 

Lørdag havde Centertorvet besøg af køkkenpigelauget og snapselauget fra Herregården Hessel. Også her var æblerne naturligvis i fokus. Køkkenpigerne stod for en lækker æblesuppe med flødeskum på toppen, som faldt de mange prøvesmagere – altså kunderne i Farsø Rådhuscenter i særdeles god smag. Æblesuppe var en meget almindelig dessert på landet i gamle dage og denne lørdag blev den altså vakt til live igen. De vidnede de mange forespørgsler til opskriften på den lækre suppe i hvert fald på, hvilket Køkkenpigerne var forberedt på. Derfor havde de skrevet opskriften ned til affotografering, hvilket fik mange mobiltelefoner op af tasken blandt prøvesmagerne. Samme interesse for prøvesmagninger gjaldt hos snapselauget, hvor flere forskellige udgaver af æblesnaps lavet på alt lige fra paradisæble og granatæble til gode gamle danske æblesorter var fundet frem til de små glas.  

Alle tre dage bød også æbleretter på Centertorvet såsom æbleflæsk, æbletærte, æbleskiver og gl.daws æblekage fra Den Gode Smag, som der var stor interesse for at indtage inden indkøbene ”med bid i” i butikkerne fortsatte.        

 

e-max.it: your social media marketing partner