HVALPSUND: På en herregård som Hessel, var der i gamle dage aktiviteter året rundt.

Selvom kartoffelferien - som efterårsferien i gamle dage også hed, var forbundet med hårdt arbejde i marken med at få kartoflerne op af jorden inden frosten satte ind, så var efteråret også forbundet med andre hyggelige sysler.

Hyggelige sysler som i gamle dage
Det er disse hyggelige sysler som herregården Hessel vil sætte fokus på i efterårsferien.

Hessels lune cafe´, forvalterboligen og trædrejeriet vil i efterårsferien være omdannet til små lærerige værksteder for børn. Her vil børnene få lejlighed til at prøve at båndvæve, filte, lave kludedukker, trædreje, snedkerere, kostebinde, smede, bygge drager, støbe lys, malke en ged, kærne smør, bage boller og æbleskiver på det gamle komfur og presse æbler til most. Bemærk ikke alle aktiviteter finder sted hver dag. Ej heller det at presse æblemost, hvor man i øvrigt anbefales at tage sine egne æbler med.

Leg og læring
Men til gengæld vil det hele gå som en leg, da børn ind imellem alt det lærerige, også vil stifte bekendtskab med gamle lege.

Og med efterårsferiens mange fridage til rådighed, kan man roligt give sig ekstra god tid til at prøve det meste. Der vil også være sørget for at man kan købe sig noget frokost og andre gode sager i cafeen.      

 

Se annoncen for Hessels efterårsferieaktiviteter her

e-max.it: your social media marketing partner