VESTRUP: Èn gang om året arrangerer ”Levende Musik i Skolen” skolekoncert og i dag lige efter frokostpausen fik Vestrup Skole besøg af gruppen ”Strejf”, der medbragte brasiliansk musik og toner.

Forestillingen er egentligt beregnet for mellemtrinnet, men skolen havde sørget for, at indskolingen også fik lov at overvære forestillingen.  

Strejf består af 2 brasilianere, 1 franskmand og 1 dansker - alle 4 meget dygtige musikere.  

Musikerne kom allerede sidst på formiddagen, så der var god tid til opstilling af deres musikinstrumenter. 

Børnene blev bænket på trappebordene i den nye multisal. De kunne høre et instrument – lyden kom bagfra og ganske langsomt kom én af brasilianerne ind i lokalet fra et tilstødende depot. Pludselig kom franskmanden spillende på sin store kontrabas ind ad en dør et andet sted i lokalet, og de resterende musikere kom også ind ad forskellige døre spillende på deres instrumenter. Det fangede i hvert tilfælde elevernes opmærksomhed.  

Snart lød sambarytmerne lystigt i lokalet, og man kunne se, hvor tryllebundne eleverne var. På et tidspunkt blev de også direkte involveret i et par numre. Der skulle klappes rytmer og forsøges sunget på brasiliansk. Det gik meget godt, og eleverne fik at vide, at det var ”ti”, hvilket betyder ”fedt”.  

”Strejf” spiller udelukkende improvisation og meget gerne uden nogen form for regler. Det skete, da musikerne pludselig løb rundt mellem hinanden og samtidig spillede på de andres instrumenter til stor morskab for eleverne.  

Der var fri spørgerunde, da selve koncerten var ovre og spørgelysten var stor. Hvordan taler man sammen, når man kommer fra så forskellige lande? Hvad hedder instrumenterne? Taler I dansk? Taler I engelsk? 

Efter koncerten, tog en af brasilianerne sig sågar tid til at spille fodbold med drengene i skolegården.

 

e-max.it: your social media marketing partner