FARSØ: I aften stod butiksbestyrelsen i Super Brugsen og Trivselsambassadørerne bag et foredrag med designer og moderne bonderøv fra Thise, Søren Vester.

Aftenen havde til formål at ”Se mulighederne i dit lokalsamfund” og hvordan man får folk til at engagere sig i sit lokalområde med alle aldersgrupper repræsenteret.  

Det var derfor gode tips arrangørerne og de ca. 50 fremmødte kunne tage til sig. Hvis de havde kendt dem på forhånd, var foredraget helt sikkert blevet et tilløbsstykke. 

Søren Vester fortalte med stor energi om fordelene ved de små lokalsamfund. – Vi har jo det hele, er vildt nærværende og omsorgsfulde overfor hinanden og så har vi den mest fantastiske natur og billige huse. Med andre ord udgår Søren Vester og hans families verden fra Thise på Salling.  

Hans dagligdag er ikke gået i stå af den grund med arbejde i København flere gange om ugen.  Tværtimod har han mulighed for at samle flere indtryk og gøre sit arbejde som designer og tv-medvært endnu bedre.  

Søren Vester rykkede familien tilbage til Salling - hvor han kommer fra, for nogle år siden. Mine børn skal have den samme gode opvækst som jeg har haft, omgivet af bedsteforældre, familie, venner og kammerater. Det er f.eks. min onkel der har inspireret mig til det jeg laver i dag, fortalte Søren Vester.  

Men også området omkring Thise er blomstret op siden Vester familien har slået sig ned.

- Jeg har været med til at hive op i sammenholdet – men det var der faktisk i forvejen, man manglede bare lige input til nogle nye måder at mødes på og ikke mindst at alle kan være med – også børnefamilierne i deres travle hverdag, lød det fra Søren Vester.  
 

Fællesarrangementer såsom ”byg en burger” og ”50 shades of pork” er nogle af de ting man er samledes om, men også medlemskabet af den lokale gymnastikforening, hvor de mandlige medlemmer over et par dage gav en hånd med at afrense gamle mursten som skulle genbruges i Vesters orangeri er eksempler på sammenhold og hvordan man hjælper hinanden og kommer hinanden ved i lokalsamfund. Kvaliteter som virker som en magnet på tilflyttere.  

Ud over at fastholde det autentiske – som er så værdifuldt og unikt, så kan det også bruges til udvikling af lokalområdet. Vester gav rådet at Salling og Himmerland skal satse mere på turisme og vel at mærke med udgangspunkt i det autentiske. F.eks. burde alle husstande ude på landet have bed&breakfast og en vejbod ude ved vejen. Turister vil give mange penge for at følge en landmand på et mindre husmandssted en dag og de vil gladeligt bo i et skur i haven. Vejboden viser hvilke interesser du har - og så giver det også en lille skilling.  

Ovennævnte var kun et lille udpluk af hvad Farsø borgerne fik foræret af gode ideer og tips af Søren Vester.  Nu er det op til Farsø borgerne at omsætte dem til virkelighed i sammenholdets ånd.

 

e-max.it: your social media marketing partner