ULLITS: KFUM spejderne fra Ullits og Vegger grupperne har været på fælles weekendlejr på lejrgården i Dollerup.

Spejderne mødte ind i Lejrgårdens airport. Her skulle de først igennem et sikkerhedstjek. Taskerne blev kontrolleret for ulovlige genstande som telefoner og slik i for store mængder, som skulle fortoldes. Spejderne tjekkede ind og blev indkvarteret på værelser med rejseselskabsnavne. 

Junior, spejdere og ledere mødte ind fredag aften. Der blev hygget med græskarlygter og skattejagt om natten. 

Lørdag formiddag mødte bævere og ulve ind. Spejderne blev delt ind i 4 patruljer.  De startede med at få lavet grønne lejrpas for at kunne rejse rundt i verdenen. I Australien kravlede de igennem edderkoppens spind. De måtte i vække edderkoppen ved at røre spindet. I Grønland byggede de igloer af sukkerknalder. For at komme rundt i verdenen kan det være nødvendigt at sejle, så der blev foldet avisbåde, og de søsatte dem. Aviser tager dog hurtigt vand ind. 

Efter frokost byggede de Eiffeltårnet i Frankrig af spaghetti og skumfiduser og møller af mælkekartoner i Holland. Hundeslæden af rafter i Grønland blev bundet sammen med reb. Der blev øvet knob og besnøringer. I Skotland skulle de samarbejde om at puste en ballon op v.h.a.et stykke haveslange med 8 huller. Det var de gode til. 

Efter kagepausen var der desværre blevet regnvejr, så spejderne rykkede indendørs. I Danmark blev runestenens tekst oversat, og spejderne lavede fine navneskilte med runer. I Egypten blev en spejder pakket ind i wc-papir og blev til en mumie.  På Island er der varme kilder, så spejderne skulle føle, hvad der var i baljen under skummet. I Indien smagte de på forskellige krydderier og gættede rigtigt på de fleste.  Finmotorikken blev udfordret i Kina, hvor de flyttede ærter med sugerør. 

Om aftenen stod de store spejdere fra Ullits for at arrangere det fælles lejrbål med sang, konkurrencer og sketch. Den store løvejagt gjorde lykke. 

Søndag morgen blev alle vækket kl. 5.40 for at komme på morgenløb. Det var svært at blive vågen, når man havde ligget og snakket til lidt sent, selvom lederne havde bedt om nattero. De byggede pyramider af sandwichbrød, kørte med stridsvogn i det gamle Rom og dekorede roer med ansigter. Bolden blev flyttet over Panamakanalen v.h.a. tagrender. Berlinmuren blev bygget af papkasser og blev væltet med bolde under stor morskab. I Rusland blev der løst forskellige koder. Spejderne var hurtige til at se systemerne i koderne og oversætte teksten. 

Formiddagen blev brugt på OL discipliner som koneløb, pælekast, skiløb, kænguruhop i stor sæk og krocket fra 3 hjulet cykel. Alle spejdere fik medaljer. 

Efter frokost havde spejderne fri leg, indtil deres forældre kom og afhentede dem. Nye venskaber er dannet på tværs af grupperne, og spejderne ser frem til kommende fælles arrangementer.

 

e-max.it: your social media marketing partner