TREND: Traditionen tro er der den første weekend i skolebørnenes efterårsferie Middelalderdage på Vitskøl kloster. 

Hvordan lugtede det den gang? Kradsede tøjet? Hvor tungt er et sværd? Hvordan smager bondekost? Hvor farlig er en ridder?

Årets tema er rør ved middelalderen og Den Levende Middelalder vil, som arrangør, ger-ne pirre gæsternes nysgerrighed til at bruge mange forskellige sanser når de rører ved middelalderen. Man kan lytte til, smage på, dufte til og se på hvad de mange aktører der har specialiseret sig i at leve og producere som i middelalderen. 

-På Vitskøl kommer man helt tæt på, stille spørgsmål til og selv prøve aktiviteterne. Vi vil nemlig gerne gøre middelalderen levende og nærværende for store og små, siger formanden for Den Levende Middelalder Bo Jacobsen. Du kan læse dig til det meste også om middelalderen, men det bedste og mest lærerige er at røre ved noget og selv mærke på egen krop hvordan det har været, at leve i middelalderen.

Man kan høre historier så man griner og gyser. Man kan også lytte til middelaldermusik og være med til fællesdans. Middelaldergøglertrupper overrasker pludselig på pladsen. Man kommer helt tæt på deres gøgl og måske bliver en del af deres optræden.  

Ridderen af Ildhesten viser hvordan en ridderdyst foregår. I år handler det om at ned-kæmpe det jyske bondeoprør og få inddrevet nogle skatter. Hvis man er imellem 5 og 15 år kan man blive uddannet til væbner. Kom tæt på rovfugle og se dem flyve. Skyd med bue, pil og armbrøst.

Og ikke mindst. Smag på middelalderens mad og drikkevarer og køb med hjem som et minde. Rør ved middelalderens håndværk og kunst og køb med hjem som en gave.

 

e-max.it: your social media marketing partner