VESTHIMMERLAND: Der er fremgang på alle parametre, når man kigger på turismen i Vesthimmerland, som skyldes den fælles hjælp og opbakning på tværs af kommunen.

Stigningen i overnatninger mellem 2015 til 2017 har været med til at sikre, at Vesthimmerland i 2017 beholdt titlen som den 6. største destination i Nordjylland.

Turisterne i Vesthimmerland kommer primært fra Danmark, men udenlandske turister, som f.eks. tyskere, nordmænd og hollændere, udgør også en del af turistsammensætningen.

Analyser lavet af VisitDenmark viser, at turismeforbruget i 2016 skabte 429 mio. kroner i værditilvækst og 1.040 jobs i Vesthimmerland. Dermed står turismen bag 4,9 % af al værditilvækst og 6,1 % af alle jobs i destinationen. Dette er både over regionens og landets gennemsnit.

Vesthimmerlands Kommune kan derudover drage endnu større fordel af turismen i forhold til jobskabelse, idet, målt på beskæftigelse, fylder dette mere, end i regionen eller landet som helhed.

Ligeledes smitter turismen af på andre brancher, som f.eks. detailhandel, ejendomsmæglere, bolig-/husleje og erhvervsservice.

Når man ser på udviklingen siden 2014, er turismeforbruget steget fra 548 mio. i 2014 til 703 mio. i 2016, hvilket udgør en stigning på over 28 % på blot to år.

Fremgangen i turismen skyldes forskellige faktorer. Iblandt disse faktorer er Vesthimmerlands Kommunes professionelle tilgang til turismeudviklingen, som sikres via VisitVesthimmerland. En omskiftelig branche som turismebranchen kræver en stærk faglig medarbejderstab med solide analytiske, strategiske og kreative kompetencer, hvilket VisitVesthimmerland i høj grad prioriterer.

Dertil har bestyrelsen stærke kompetencer inden for turisme, erhverv og markedsføring, som styrker organisationen på mange måder. Med den professionelle organisering, føler VisitVesthimmerland sig godt rustet til den nye fremtid for turismen.

En anden vigtig faktor i forhold til fremgangen, er turismeerhvervet, ildsjæle og frivillige i Vesthimmerland, som hvert år arrangerer events og oplevelser for turisterne. Herigennem får turisterne en god oplevelse og ønsker at komme tilbage til Vesthimmerland. I samarbejde med VisitVesthimmerland, får turismeerhvervet mulighed for mere synlighed og sammen får vi skabt nogle gode netværk, som fremmer samarbejdet i erhvervet. Dette afspejler en stor del af værdikæden, som VisitVesthimmerland arbejder ud fra.

 

e-max.it: your social media marketing partner