FARSØ: På Vesthimmerlands Biblioteker stod uge 36 i læseklubbernes tegn.

Med stor interesse for årets læseklubber har biblioteket kunne oprette hele seks læseklubber med i alt 57 deltagere fordelt på de fire biblioteker. En enkelt læseklub havde så stor tilmelding, at man har måttet dele den i to grupper.  

Der var kaffe og te på kanden, da Vesthimmerlands Biblioteker, sidste tirsdag eftermiddag  og igen torsdag aften kunne byde velkommen til opstartsmøde for læseklubberne ’Bibliotekaren anbefaler’ og ’Historiske romaner’ på Farsø Bibliotek.
 

Biblioteket glædes over, at de i år har kunnet oprette hele seks læseklubber, der fordeler sig med to i Farsø og to i Aars, en i Aalestrup og en i Løgstør. Fra bibliotekets side er man særligt overvældet af den massive interesse for dette års læseklubber.  
 

Det har været virkelig skønt at starte læseklubberne op, og det er så lækkert, at der har været så stor opbakning til det, lyder det fra bibliotekar Iben Jakobsen.  
 

Fællesskab og litteratur

En læseklub er et fællesskab, hvor litteraturen er i centrum. Uagtet alder, køn, civil status, helbred m.m., så er læseklubberne – og dermed litteraturen – med til at skabe fællesskaber og dialog. Fællesnævneren for de deltagende er netop glæden ved at læse bøger. Der er enighed om, at læseklubber er en oplagt mulighed for at drøfte læseoplevelser og dermed få nye perspektiver på det læste. Når man er med i en læseklub har man nogle at snakke med om det læste, og i den snak kan en bog åbne sig på ny; man kan få øje på nye vinkler, detaljer og perspektiver, der alt sammen bidrager til oplevelsen og forståelsen af bogen. Flere deltagere peger desuden på, hvordan de oftest læser bøger inden for samme genre eller emne. De ser derfor frem til, at læseklubben kan være med til at give ny inspiration til andre genrer, emner og forfattere.
 

Godt i gang

Hver læseklub har nu haft deres opstartsmøde, hvor deltagerne har kunnet hilse på hinanden og fået en introduktion til læseklubben af bibliotekarerne Iben Jakobsen og Mette Drejer Jørgensen.  
 

Der er en utrolig god og hyggelig stemning i læseklubberne, og deltagerne har glædet sig meget til at komme i gang med bøgerne og deres nye fællesskaber, fortæller Iben Jakobsen.
 

Til opstartsmødet fik deltagerne i de forskellige læseklubber desuden udleveret den første bog, som de skal læse. Bøgerne blev udleveret i flotte muleposer, der er sponsoreret af RO(man)TID, som er et projekt, der ønsker at fremme læselysten ved netop at prioritere læsningen i hverdagen. Foruden bogen kunne man i muleposen finde bogmærker samt en vejledning til, hvordan man kan tale om den læste bog. Fremadrettet skal læseklubberne mødes en gang om måneden de næste syv måneder, hvor de til hver gang har læst en ny bog.

 

e-max.it: your social media marketing partner