HVALPSUND: Den brand i en campingvogn, der i weekenden på tragisk vis kostede en 63-årig kvinde fra Viborg livet, skyldes sandsynligvis brug af åben ild.

Det vurderer politiets brandefterforskere efter en lang række undersøgelser på stedet samt adskillige vidneafhøringer hele søndagen og mandagen.  

Politiet modtog anmeldelse den 8. september kl. 21.46 via 112 om brand i en campingvogn på Hvalpsund Familie Camping. Brandvæsnet og politiet kørte straks til stedet og påbegyndte slukningen af den overtændte campingvogn.  

-Da slukningsarbejdet var tilendebragt, fandt myndighederne en afdød kvinde i resterne af campingvognen, siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Carsten Straszek. 

Efterforskningslederen oplyser, at brandstedet har været afspærret af politiet, fordi det skulle undersøges af efterforskere, brandteknikere samt af en retslæge. 

-Herudover har vi afhørt en række vidner i forbindelse med afdækningen af hændelsesforløbet, tilføjer Carsten Straszek. 

Åben ild er sandsynlig årsag
Og efterforskningen viser, at der med stor sandsynlighed er tale om, at branden er startet som følge af brug af åben ild, formentlig kan der være tale om nogle levende lys i campingvognens fortelt. Politiet har ikke fundet nogen fejl i de elektriske installationer i campingvognen eller lignende, som kunne være årsag til antændelse.
 

Politiet kan også slå fast, at den omkomne kvinde opholdt sig alene i campingvognen, da den kraftige brand brød ud, og efterforskningen har ligeledes påvist, at det ikke var muligt for tililende personer at slukke den voldsomme brand eller at komme kvinden til undsætning.  

-Derfor viser vores efterforskning ingen tegn på, at der skulle være sket en forbrydelse, siger politikommissær Carsten Straszek. 

Branden nåede at brede sig til yderligere et par campingvogne og nogle træer, men ingen andre kom til skade ved branden.

 

e-max.it: your social media marketing partner