Naturfriskole rykkede skoledag på torvet – FOTOS

FARSØ: I onsdags blev Vesthimmerlands Naturfriskoles 40 elever taget imod i skolegården med dannebrogsflag på deres 1. skoledag efter sommerferien.

De to efterfølgende dage havde lærerne valgt at eleverne fordelt på to hold skulle have udeundervisning, nærmere bestemt på Store Torv i Farsø og Kimbrertorvet i Aars.

Ud over at vise, at undervisningen på naturfriskolen ofte foregår i det fri, så var tiltaget også ment som en præsentation og for at gøre opmærksom på Naturfriskolen, der frem til 5. september fortsat tager imod indskrivning af nye elever.

Lærerne Brian Kristensen og Simon Jensen Dahl havde taget de yngste elever i 0.-3 klasse med på Store Torv. Torvet var indrettet som skolestue med borde og taburetter og der var arrangeret ”Læsebånd”.

Men på et tidspunkt fandt Lærer Simon, der underviser i naturfag en fisk frem og herefter stod opgaven på at dissekere fisken og definere fiskens organer ved at tegne dem.

I Aars var emnet solenergi for de ældste elever.  

Og apropos solen, så var den fredag blevet overhalet af Stormen Johanne og kraftige vindstød og regn. Derfor blev den planlagte undervisning på torvene fredag aflyst.              

Vesthimmerlands Naturfriskole – til dagligt kaldet VHNF – er dermed startet op igen efter en god og velfortjent ferie til elever og ansatte.

-VHNF er en lille friskole med små 40 elever og vores værdier har fokus på natur, bevægelse, kreativitet, musik og læse-svage elever. Vi tager ord som ansvar for egen læring og det forpligtende fællesskab meget alvorligt og sammenholdt med en høj faglighed gennemsyrer det friskolens hver dag, fortæller skoleleder Morten Christensen, og fortsætter: Vi kan på en lille friskole som vores tilpasse undervisningen mere til den enkelte elev.      


Lærer Simon Jensen Dahl fortæller eleverne at der skal kigges på en fisk


Naturfriskolen havde indrettet Store Torv med borde og taburetter til undervisning

 

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: