VESTHIMMERLAND: Både børn og forældre i Vesthimmerland er optaget af at børnene bliver læseklar til skolestart.

Det ser man på Vesthimmerlands Biblioteker, der i øjeblikket oplever stor interesse for læs let-bøger til de kommende skoleelever.  

Sommerferien er for mange mennesker en tid, hvor man slapper af i skyggen – gerne med en god bog i hænderne. I øjeblikket er det dog ikke kun romanerne, der er populære; Vesthimmerlands Biblioteker oplever nemlig efterspørgsel efter letlæsningsbøger til børn. Og interessen for de lette bøger er så stor, at biblioteket har bestilt flere nye eksemplarer.   

-Vi kan mærke, at interessen for læs let-bøger stiger, efterhånden som skolestarten nærmer sig, fortæller bibliotekar Peter Brandsborg. Han glæder sig over at se mange forældre støtte og opmuntre børnene til at læse.  

Særligt positivt er det, hvis forældre læser sammen med børn. En dansk undersøgelse fra 2016 viser nemlig, at børn bliver gode til at læse, hvis man som forælder læser sammen med sit barn og taler med barnet om bøgerne.  

-Det er dejligt at se, at forældre og børn er sammen om at finde bøger på biblioteket og at børnene er nysgerrige og interesserede i bøgerne, fortæller Peter Brandsborg. Han understreger desuden, at man som forælder er meget velkommen til at tage fat i bibliotekaren, som kan anbefale gode bøger til begynderlæsere.

-Det er vigtigt, at man som begynderlæser finder bøger, der stimulerer læselysten og som passer til ens niveau. Hvis børn oplever, at læsning enten er for kedeligt eller for svært, kan de miste interessen. Derfor vil vi meget gerne hjælpe med at finde netop den bog, der passer til barnets niveau og interesser, siger Peter Brandsborg

 

 

e-max.it: your social media marketing partner