HVALPSUND: Frivillige fra nogle af Herregården Hessels mange laug tilbragte på invitation fra Samsø Museum

nogle spændende og varme sommerdage på den naturskønne ø i forbindelse med Samsø Museums sommermarked i denne weekend.

Snapselaugets stand var særdeles godt besøgt og mangt en smagsprøve blev rakt over disken sammen med en god snak om oplevelsen ved selv at samle urterne i den frie natur. Samtidigt kunne laugene gøre lidt reklame for Herregården Hessel og Vesthimmerland med den medbragte brochure, som mange - både turister og samsinger - stak i lommen.

Smeden havde dog måttet lade essen blive tilbage på Hessel på grund af denne sommers usædvanlig tørke og åben-ild-forbud. I stedet måtte hun/smeden nøjes med en snak over ambolten og de mange medbragte smedede genstande.

Rebslageren blev besøgt af rigtig mange børn og voksne, som kunne opleve magien i selv at tvinde f.eks. et sjippetov, som trædrejeren derefter kunne forsyne med superflotte træhåndtag, drejet på stedet og til publikums store beundring.

Vævelauget viste hørbehandling igennem flere processer, som publikum – mestendels børn – kunne får lov at forsøge sig i fra skætning (brydning af stænglerne), rensning og kæmning til cottonisering, den sidste arbejdsgang inden spinding. Mange børn kunne tage en fin og blød hørdusk med sig hjem.

Således kunne Herregården Hessels laug bidrage med yderligere og særdeles velkomne oplevelser på Samsø Museums sommermarked. Det er meningen, at laug fra Herregården Hessel fremover skal deltage i Samsø Museums sommermarkeder. 

e-max.it: your social media marketing partner