GEDSTED: Det hører til sjældenhederne, at der åbner nye butikker i Gedsted. Men i Gedsted forstår man at se ideerne og mulighederne og føre dem ud i livet.

Det er Gedsteds nye butik med det utraditionelle navn ”Den gamle foderstof” et godt eksempel på. Der har været arbejdet på butikken gennem et længere stykke tid og i lørdags slog butikken langt om længe dørene op for byen i form af Åbent Hus. I går mandag var det kundernes tur til at træde indenfor i den særlige butik på den første åbningsdag.        

1
2
3
4
DSC6394
DSC6388
DSC6398
DSC6403
DSC6425

Butik og café
Den nye butik med cafe på 1. salen er beliggende i Gedsteds gamle foderstofbygning heraf navnet. Bygningen deler fælles murværk med det veldrevne Gedsted Mejeri som har en ikke uvæsentlig andel i den nye butik og cafe.      
 

Bag ”Den gamle foderstof” står nemlig ejerne af Gedsted Mejeri Lars Rosa-Stisen og Mike Andersen sammen med Lars’ kone Pernille Rosa-Stisen og Betinna Hansen. Sidstnævnte er i øvrigt gift med en medarbejder på Gedsted Mejeri, så alle meget tæt på hinanden i butiksprojektet i Gedsted.  

Når man træder indenfor i den gamle rødstenbygning fra det forrige århundrede der er nænsomt restaureret, så træder man ligesom også ind i en anden tidsalder. For indenfor finder man det - man fra gamle dage, kender som et mejeriudsalg. 

Hjemmelavet ost og is
Her finder man bl.a. Gedsted Mejeris meget berømte blå- og hvidskimmel oste som produceres i samarbejde med Thise Mejeri på Salling. Derfor finder man også et stort udvalg af Thises økologiske oste i disken. Det er en del af samarbejdsaftalen. En del af den økologiske mælk og fløde som tankvogne fra Thise leverer til skimmelost produktionen bruges også i ”Den gamle foderstofs” ismejeri. Ja, for man producerer naturligvis sin egen is, ganske vist kendt som italiensk is, men så lokalt som det kan blive og i mange varianter så is-bægeret kan blive fyldt med mange smage.
 

Ud over de hjemmelavede produkter, så er der også mange andre lokale produkter at finde i mejeriudsalget, der ganske er marmelader, saft, vin og andre gode kvalitetsvarer.   

Alt er til salg i cafeen
På 1. salen fortsætter det nostalgiske indtryk. Her findes de originale gulvbrædder som i tidligere tider har været en del af kornlageret og de senere år lager for mejeriet. Sammen med bjælker, vinduer og genbrugsmøbler, ja så fuldender det indtrykket af cafeen, hvor der brygges en god kop kaffe med kage til.
 

Rummet indeholder også en del brugskunst og som ejerne siger alt er til salg, selv en gammel renoveret stol hvis man er interesseret i det.  

Unikt sted
De fire initiativtagere vil skabe et unikt sted, der favner alle aldre og behov. Derfor skal der både være café, brugskunst, loppefund, aktiviteter for børn m.m. Hovedfokus for Pernille og Bettina ligger på den gode fortælling om de lokale råvarer og deres kvalitet. Et besøg i Den Gamle Foderstof skal være en oplevelse, hvor der er tid og rum til, at man kan spendere al den tid, man kunne tænke sig. Eksempelvis kan mor og far tage en kop kaffe i caféen, mens børnene hygger sig med at klappe dyr udenfor eller med at støbe lys.
 

Ejerne er bevidste om at Gedsted ligger ud for alfarvej og netop derfor skal der noget helt specielt til. Men konceptet ser ud til at være helstøbt, for med udgangspunkt i et veldrevet mejeri, samarbejdet med Thise og ikke mindst den gennemtænkte ide, har projektet fået økonomisk hjælp fra landdistriktsmidlerne LAG sammen med konsulentbistand.  

-Det har været en kæmpe støtte for os som iværksættere, fortæller Mike Andersen. Men det har også været mere omfattende end vi troede, for vi ville gerne have åbnet tidligere på sæsonen, men det har ikke kunnet lade sig gøre hurtigere.  

Både Lars Rosa-Stisen og Mike Andersen arbejder fuld tid på mejeriet og det vil de også blive ved med. Så det er de to piger: Pernille, der nu dropper lærerjobbet for at blive selvstændig og Betinna, der for øjeblikket har orlov som børnehaveklasselærer, der vil stå for ”Den Gamle Foderstofs” butik og cafe. De vil de gøre sammen med række lokale unge medarbejdere.  


 

e-max.it: your social media marketing partner