FARSØ: Landmandsliv – Høst by Night mandag aften var igen et populært tema i forbindelse med Farsøs Hot Sommer mandage

og samtidig var det også en optakt til de kommende weekenders store høstarrangementer i først Vesterbølle og næstkommende weekend på Herregården Hessel.    

DSC6463
DSC6466
DSC6482
DSC6485
DSC6493
DSC6494
DSC6497
DSC6503
DSC6524
DSC6532
DSC6539
DSC6548
DSC6549
DSC6557
DSC6574

Kl. 17.00 mandag aften kunne man bevæge sig nostalgisk tilbage i tiden. Gamle mejetærskere, heraf nogle bugserede, selvbindere, tærskeværk, river, pressere, halmvogne, kornvogn samt veterantraktorer fra Veterantraktorgruppen spændt for indtog midtbyen lidt i i kl. 17.00.  
 

Lidt efter lidt kom høstmaskinerne på plads. Man blev dog hurtigt hentet frem til nutiden, da den kæmpestore topmoderne gule New Holland mejetærsker fra Farmas, som var parkeret lige midt i lyskrydset fyldte godt op i gadebilledet. Kontrasten var stor fra den lille grønne mejetærsker der stod lige ved siden af og et gammelt tærskeværk, der stod parkeret længere oppe ad gaden.  
 

Den Levende Landsby havde også taget høstredskaber med – og det var de manuelle. Til at vedligeholde disse ting var smeden og andre håndværkere også med.  
 

En hestevogn og lyden af de karakteristiske hovslag fra heste lød også i gadebilledet i Farsø midtby, som bragte familierne på rundtur. At få lov at sidde på en traktor eller finde slikposer i en vogn fyldt med korn og slikposer var heller ikke værst synes børnene. Mange børn havde forinden været i Farsø Rådhuscenter for at få malet flotte figurer i ansigtet, og det så ekstra kønt ud oppe i kornlæsset.    
 

Veterantraktorgruppen havde også fundet på en lille konkurrence, nemlig bakning med 4-hjulet vogn, som ikke er let og som ni duellanter gav sig i kast under overværelse af rigtig mange tilskuere. Dysten må siges, at være et utraditionelt syn på Stationsvej, ligesom det også er utraditionelt at køre majetærskere og høstmaskiner ind midt i byen. Men sådanne påfund har Farsø Handelsstandsforening, for at skabe gode oplevelser i Farsø sammen med aftenhandelen.  
 

Og ligesom de forrige Hot Sommer mandage var aftenen særdeles velbesøgt både på Store Torv og i Farsø Rådhuscenter.

 

e-max.it: your social media marketing partner