VESTHIMMERLAND: Først en rask gåtur - derefter efter par timers banko.

Det er i sin enkelhed konceptet bag det nye initiativ, Bankowalk, der fra næste måned skal stå sin prøve i Vindblæs og Ranum.

Bankowalk skal få folk over 60 år i Vesthimmerland Kommune ud at motionere mere. Ideen er at kombinere det populære bankospil med gåture, og på den måde nå nogle andre mennesker end motionsaktiviteterne måske normalt når.

Til premieren den 6. august ved Vindblæs Multicenter stiller borgmester i Vesthimmerland Kommune, Per Bach Laursen, op som kontrollant og uddeler gratis bankoplader til dem, der går med.

- Det er bare så velkomment med sådan et initiativ. Vi vil jo gerne sørge for, at alle får et godt liv. Det her er en kreativ tanke – og en god måde at få fat i alle hjørner af seniorerne, så dem, der måske ikke i forvejen har deres gang i idrætsforeningerne, også holder sig i gang, siger han.

Det er Bevæg dig for livet – Senior, der står bag initiativet. Det er et samarbejde mellem DIF, DGI, Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI) og Vesthimmerland Kommune og Vindblæs Borgerforening og Ranum Borgerforening.

I Vindblæs Borgerforening har de allerede nogle faste ugentlige gåture om onsdagen, men foreningen håber, at kombinationen med banko måske kan være med til at give nogle nye deltagere.

- Jeg håber, at der er mange som vil gå med, det vil da være sjovt.  Vi plejer at være mellem 90 og 120 deltagere til banko i Vindblæs, og jeg tror umiddelbart, at over halvdelen vil med ud at gå, siger Karsten Mortensen, som er formand i Vindblæs Borgerforening.

 

e-max.it: your social media marketing partner