HVALPSUND: At blive inviteret til søndagskaffe med kage har altid været noget særligt, både i tidligere tider og i dag.

Og sådan var det også i dag på Herregården Hessel, hvor ca. 150 børn og voksne lækkersultne indfandt sig til Store Kagedag. 

25 forskellige kager havde Hessels køkkenpige laug frembragt – alle bagt på baggrund af gamle husmandsopskrifter.  

Først var der smørboller – også kaldt stopkager, kringler, flere forskellige tørkager, æblekage og flødeskumslagkager og til sidst småkager. Og det var naturligvis muligt at gå flere gange, men der var altså kun plads til tre kager ad gangen på tallerkenen plus en småkage.  

De første 40-50 kagegæster stod allerede klar udenfor Hessels cafe kl. 14.00, da 2 timers arrangementet startede. Og herefter fulgte gæsterne efter i en lind strøm, således der hele tiden var en lang kø til kageserveringen.  

Tæt på 150 gæster tog for sig af det gigantiske kaffebord med kaffe eller the til. Med fare for at flødekagerne flød ud, satte kagegæsterne sig til rette på de udendørs opstillede borde og bænke i det flotte og varme sommervejr eller i skyggen i det udendørs telt. Begge steder kunne man nyde de særdeles velsmagende kager sammen med Hessels flotte udsigt til Limfjorden.  

Det var 7 medlemmer af køkkenpigelauget, der stod bag de 25 varianter af kager og bagværk på Kagedagen. Hertil skal huskes, at der ikke kun blev bagt et styk af hver. For lagkagerne eksempelvis gjaldt det, at der var blevet bagt 5 stk. af hver variant, så der kunne blive nok til de mange gæster der rykkede ind på Hessel.

Der var stor ros til køkkenpigerne for kagerne. Alle var glade, og der var hverken for meget eller for lidt kage til overs.

Med fyldt mave kunne man efterfølgende tage en tur rundt i de fine stuer på Hessel, hvor der var dækket op til kaffe med gammelt porcelæn, og var man undervejs i kagespisningen stødt på en favoritkage, som man kunne have lyst til at bage hjemme, var der også mulighed for at få opskriften med sig hjem.

e-max.it: your social media marketing partner