FARSØ: Den 1. august sker der butiksbestyrerskifte i dametøjsbutikken She i Farsø Rådhuscenter.

Her giver tidligere indehaver - og gennem de seneste 16 måneder bestyrer af butikken, Lene Thorup, tøjbøjlerne videre til Sanne Sahl.  

Lene Thorup solgte som bekendt sin butik til Micha kæden i slutningen af 2016 og sidste år i marts fandt ejerskiftet sted og hun fortsatte som butiksbestyrer. 

Hun lovede den nye ejer Micha minimum et år som bestyrer, hvilket hun til fulde har opfyldt, samtidig med at man har været på udkig efter en efterfølger til at lede butikken videre. 

Fra butiksansat til bestyrer
Sanne Sahl har været ansat hos She siden februar i år, og på det tidspunkt lå det ikke i kortene at hun få måneder senere skulle være butiksbestyrer. 

-Men jeg var bestemt heller ikke afvisende, da Lene for kort tid siden kom og fortalte at hun havde fået nyt job, fortæller Sanne Sahl.  

Jeg befinder mig rigtig godt i butikken og vi er et godt team, så det tog mig ikke længe at tage beslutningen, fortæller Sanne Sahl videre.  

Uddannet i skobutik
56-årige Sanne Sahl er oprindelig butiksuddannet indenfor sko i Vejen hvor hun oprindelig kommer fra. Hun har også erfaring med butiksdekoration. Men det meste af sit arbejdsliv har hun været dagplejer – rent faktisk gennem 25 år.  
 

Familiær tilknytning til Farsø
Sanne Sahls relation til Farsø går gennem hendes mand Michael, der er født og opvokset i Farsø og hvis forældre begge forhandlede tøj. Nogle vil sikkert kunne huske Lisa Kjoler v. Lisa Sahl og at Ib Sahl var handelsrejsende for herretøjskæden MR. Michael gik dog selv i en helt anden retning og uddannede sig indenfor VVS og kom på et tidspunkt til Vejen, hvor han mødte Sanne. De slog sig efterfølgende ned i Horsens og har boet der siden, indtil de tilbage i februar kom til Farsø og lejede sig ind i lejligheden ovenpå Sparekassen i Farsø. Grunden til at parret ikke har købt hus, er at de for 6 år siden købte sommerhus i Trend, hvor de opholder sig meget. Og det er også her at parrets 3 børn med familie opholder sig i weekenderne, når de kommer på besøg fra Aarhus og Juelsminde.     

Hyppig kunde hos She
Og netop disse hyppige besøg i Trend er også årsagen til at Sanne Sahl gennem flere år har haft god føling med handelslivet og butikkerne i Farsø.
 

-Og jeg har naturligvis været hyppig kunde hos She, og med den gode tilgang der er til kunderne i Farsø, fik Lene også hurtigt sporet sig ind på mig. Og det kundeforhold har vi haft i årevis indtil Lene i starten af året spurgte om jeg kunne være interesseret i at arbejde i butikken, fortæller Sanne Sahl og fortsætter, det var da et skønt tilbud at få, men vi stod også med hus i Horsens og andre praktiske ting der skulle ordnes. Men vi ville rigtig gerne rykke teltpælene til Farsø og sådan er det heldigvis blevet, lyder det videre fra Sanne Sahl, der nu står foran årets anden store omvæltning, nemlig at gå fra at være butiksansat til butiksbestyrer.   

Fører konceptet videre
- Jeg kan godt lide konceptet for Micha og de tøjmærker kæden fører, fortæller Sanne Sahl, det er for mig en komplet kollektion.  
 

Det er bl.a. de kendte tøjmærker House of Soul, Soulmate, OneTwo og Warehouse men også mærker som Margit Brandt er finde blandt mærkerne. Butikken henvender sig primært til piger fra 25 år og opefter, der ønsker at gå klassisk - men også moderigtigt klædt.   

-Jeg ønsker at fortsætte med den gode tilgang til kunderne. Det skal være rart at komme her, ligesom jeg selv har oplevet det som kunde at komme her, siger Sanne Sahl, der de kommende 2 uger får travlt med at sætte sig i den praktiske ting omkring butiksbestyreropgaven.  

Lene skifter til ny branche
Lene Thorup går nemlig fra den 16. juli, for at holde lidt ferie inden hun starter i sit nye job som virksomhedskonsulent for CKA – Center for Kompetence og Afklaring i Hornum den 1. august.
 

-Ja det er noget helt andet, men det har også hele tiden været meningen, jeg vil prøve noget helt andet end butik, som indtil nu har været det eneste jeg har beskæftiget mig med. Men det menneskelige vil jeg til gengæld ikke give afkald på, tværtimod. Det nye job går netop på at skabe nye forbindelser og nye arbejdsforhold for en række borgere i Vesthimmerland, så de kan komme ind på arbejdsmarkedet på en god måde, fortæller Lene Thorup.

 Lene Thorup har naturligvis lovet Sanne Sahl sin hjælp i den kommende overgangsperiode, hvis der skulle blive behov for det. Men det er der nu ikke meget der tyder på, da hun i forvejen vil få god hjælp af She’s øvrige ansatte nemlig Karen og Sandra. Sidstnævnte vender tilbage fra barsel i løbet af august.                                                       

e-max.it: your social media marketing partner