HVALPSUND: For syvende gang er der ”Store Kage Dag” på Herregården Hessel.

Kagedagen finder sted på søndag, og man håber at arrangementet vil få en lige så stor interesse som de foregående år.  

Her er der nemlig mødt over 200 kagespisere op hver gang for at få hver sit stykke af de 25 kager, som der har været bagt til kagedagen.    

Og det er ikke helt almindelige kager der er tale om – jo, det var de jo engang, for opskrifterne er taget fra bogen ”De glemte kager”, en kulturhistorisk bagebog fra Museum Sønderjylland. Der er også hentet opskrifter fra andre gamle bagebøger.  

Først de bløde "stopkager"-boller, kringle, søsterkage, - så pladekager, honningkager, tørkager, tærter, lagkager, og til sidst småkager. For mange vil det nok vække minder fra barndommen, når man ser og smager de forskellige kager. 

Kagerne er bagt af køkkenpigelauget på Hessel og de har også selv opskrifter, ganske vist af nyere dato. Opfordringen fra køkkenpigerne lyder: Spænd bæltet ud og vær med. 

I de fine stuer på Hessel vil der i dagens anledning dækket op til kaffe med gammelt porcelæn, og skulle man undervejs i kagespisningen støde på en favoritkage, som man kunne have lyst til at bage hjemme, er der mulighed for at få opskriften med sig hjem.  

Se annoncen for arrangementet her

Når vi på søndag har 1. juli er det også måneden som er Hessels højsæson for arrangementer. Hver uge er der således en historisk vandretur på Hessels jorder, levendegørelse især for børn, rundvisninger på Hessel og den ugentlige historie om krydderurtesnapse

 

e-max.it: your social media marketing partner