TREND: Vitskøl Kloster er blevet en del af DanHostel og blevet certificeret som et fem-stjernet vandrerhjem.

-Det er en stor fordel for hele Vesthimmerland at have fået et vandrerhjem ude på Vitskøl Kloster, siger turistdirektør Jimmi Petersen, der også glæder sig over den fine certificering. 

-Vi har allerede fået flere henvendelser her på kontoret fra gæster, der skal overnatte på klosteret, så vi må konstatere, at certificeringen er et stort plus. 

Ikke kun en historisk perle
Vitskøl Kloster, som er et af Nordeuropas ældste klosteranlæg, er en historisk perle. I dag fremstår det som et unikt bygningsanlæg, der kan danne rammen om overnatninger for turister, samt kurser og konferencer. Faciliteterne er præget af storhed, enkelthed og kvalitet.
 

Max antal stjerner
Driftsleder på Vitskøl Kloster, Kim Frost, siger: - Alle Danhostels får tildelt stjerner efter et klassifikationssystem, hvor der maksimalt kan gives fem stjerner. Vi er selvfølgelig rigtig glade for at kunne opfylde alle kravene for at få det maksimale antal stjerner tildelt.
 

I følge danhostel.dk foretages klassifikationen ud fra 32 objektive kriterier, der hovedsageligt drejer sig om bygninger, værelser, fællesarealer, indretning og grundlæggende servicetilbud. 

I forvejen er Vitskøl ud over at være en historisk klosterbygning også et uddannelsessted, kostskole og konferencecenter. 

Ejes af TAMU
Klosteret ejes af den selvejende institution TAMU, der er en uddannelse for unge med særlige udfordringer.
 

Siden 80’erne har Vitskøl haft et konferencecenter, som mest er blevet benyttet i weekender, hvilket betyder at værelseskapacitet har stået ledig resten af ugen. 

Ny turismeuddannelse
Kapaciteten harmonerer fint med den turismeuddannelse som snart starter på Vitskøl og hvori overnatningskapaciteten også indgår sammen med beværtning og service.
 

Opgraderes for 30 mio. kr.
I det hele taget er en stor opgradering og modernisering af uddannelsescenteret i gang. For om kort tid går TAMU i gang med at opføre en bygning til en ny og helt moderne kostskole, der kommer til at stå klar i 2019. Det er en udløber af to store donationer på sammenlagt 30 mio kr. som den selvejende institution modtog i 2016.


Vitskøl bliver fremover forbundet med meget mere end historisk klosterbygning og krydderurtehave. Det bliver nu også vandrehjem, får sin egen turismeuddannelse i tillæg til TAMU center, kostskole og konferencecenter.

 

e-max.it: your social media marketing partner