FARSØ: Der var masser kongelige anekdoter, da mangeårig royalist Niels-Ole Ladefoged fra Nørager 

her til aften gæstede Thit Salen for at holde et foredrag om kongefamilien og dens tilknytning til Vesthimmerland og i særdeleshed Jagthytten i Trend.  

Niels-Ole Ladefoged holdt samme foredrag sidste år i en stuvende fyldt bibliotekssal. Interessen var absolut ikke mindre denne gang, idet 85 tilhørere indfandt sig i Thit Salen til historierne og anekdoterne, som bare gør kongehusets tilknytning til området siden 1937 endnu tættere i gensidig respekt.  

Det er efterhånden almindeligt kendt at Kronprinsesse Ingrid udbrød ”Her er stedet” da hun første gang så ud over det vesthimmerlandske landskab. Siden erhvervede kronprins Frederik og kronprinsesse Ingrid store dele af Trend Storskov. 

Niels-Ole Ladefoged kunne fortælle særlige historier om når kongefamilien og de tre prinsesser ankom med tog til Hobro Station og de særlige ritualer der forbundet hermed. Frirummet på Trend, hvor kongefamilien kunne boltre sig udenfor offentlighedens øje. Historien om den lokale snedker fra Overlade, der skulle bygge en sandkasse til prinsesserne på Trend, hvilket herefter blev til flere snedkeropgaver på jagthuset.    

De faste besøg på Trend til jul og påske og de hyppige besøg i Farsø, for kongefamilien købte selv ind. 


Niels-Ole Ladefoged kunne i deltalje fortælle mange af de historier og anekdoter der er tilknyttet kongefamiliens mange ophold i Jagthytten i Trend og deres nære bekendtskaber med mange af egnens beboere.               

 

e-max.it: your social media marketing partner