FARSØ: Har du mon lagt mærke til den grå lænestol foran Torvet 1?. 

Vesthimmerlands Biblioteker har nemlig her i juni plantet fire grå lænestole i kommunens fire biblioteksbyer med opfordringen om at tage to minutters læsepause.  

Biblioteket i byen
Siden nyindretningen af Vesthimmerlands Biblioteker i 2016/2017 har byen som motiv haft en særlig plads i bibliotekets indretning, møbler og dekorationer. I juni måned vender biblioteket dette bytema på hovedet, når de placerer biblioteket ude midt i byerne. Helt konkret er biblioteket rykket ud i byrummet med fire grå lænestole, monteret med tilhørende gulvtæppe, bord og bordlampe samt en vifte fyldt med gode læseoplevelser. Læsestolen indbyder enhver, der kommer forbi, til to minutters læsepause i de lidt anderledes omgivelser.
 

-Læsestolen giver en smagsprøve på den oplevelse, man kan få på biblioteket. Stolen bliver et lille rum for den ro, fordybelse og sjov, som man også kan finde på sit bibliotek, fortæller kommunikationsmedarbejder Annesophie Elkjær-Gregersen.  

Vil have fat i mændene
Det er særligt den modne mands opmærksomhed, som biblioteket er på jagt efter. Ifølge tænketanken Fremtidens Biblioteker er den modne mand den befolkningsgruppe, hvor færrest bruger biblioteket. Men de, der gør, oplever til gengæld stor personlig værdi herved og evaluerer generelt biblioteket positivt. Med udgangspunkt i denne statistik har biblioteket valgt at kræse lidt ekstra for mændene her i juni. Viften med læseoplevelser, der hører sammen med lænestolene, er særligt udvalgt med øje for netop mænd.
 

-Vi ved, at mænd gerne vil læse, men at de kan være lidt "kræsne" i deres valg. Det skal gerne være bøger om kendte mennesker, krimier og spændingsbøger eller bøger om krig. Det er selvfølgelig sat lidt på en spids, men altså ikke helt forkert. Bøgerne er desuden nogle, jeg selv har læst, så jeg kan stå inde for, at det er gode læseoplevelser – det tror jeg i hvert fald, at mange mænd vil synes, lyder det fra bibliotekar Peter Brandsborg.  

Vesthimmerlands Biblioteker bemærker, at de modne kvinder ofte kommer på biblioteket og bruger det aktivt, hvilket er noget man på biblioteket er rigtig glade for.

-Med udvalget af bøger særligt til mænd forsøger vi at kræse lidt ekstra for de modne mænd. Det er vores håb, at de vil bruge biblioteket, for det er også deres bibliotek, og der findes en masse tilbud netop til dem, fortæller Annesophie Elkjær-Gregersen.

-Vi har dagens aviser, kaffe på kanden og plads til at hygge med børnebørnene. Vi har selvfølgelig også gode bøger, film og en masse spændende arrangementer og læseklubber. Faktisk kommer der til efteråret en læseklub særligt for mænd”, tilføjer hun. Og indtil da opfordrer biblioteket alle til at tage en slapper i en de fire lænestole.

 

e-max.it: your social media marketing partner