ULLITS: Byfesten i Ullits, som fandt sted i denne uge, havde de mest optimale forhold for at afholde en god fest.

Vejret var særdeles sommerligt, som var medvirkende til at borgerne deltog i byfestens flotte program med rigtig stor tilslutning.      

 

2
1
4
3
DSC4988
DSC4991
DSC4998
DSC4994
DSC5002
DSC5005
DSC5006
DSC5009
DSC5010
DSC5012
DSC5024
DSC5028
DSC5030
DSC5032
DSC5045
DSC5048
DSC5049

70 borgere på byvandring
Tirsdag aften lagde byfesten ud med byvandring i Ullits. Det var naturligvis Lokalhistorisk Forening for Ullits og Foulum der førte an. Et flot fremmøde af omkring 70 borgere, fulgte Søren Byrjalsens traktor udstyret med højtaler, rundt i byen hvor de fik fortalt om, hvad der har været i de forskellige huse tilbage i tiden. Efterfølgende holdt Kurt Friis Jørgensen en flot grundlovstale i anlægget Egelund.
 

Onsdag aften blev årets Open Air byfest gudstjeneste afholdt under åben himmel, dog i behagelig skygge fra Egelunds høje træer. Ca. 60 personer mødte op for at høre Sognepræst Troels Laursens særlige byfestgudstjeneste med efterfølgende kaffe og kagekonkurrence.     

Kamp om kagerne
Til kagekonkurrencen var der 9 lækre og super flotte kager med. Den ”Mest kreative kage” var en ”grisekage” og blev vundet af Signe Høj Andersen. ”Bedste smag” var der hård konkurrence om, og der var 2 kager som vandt med de samme antal stemmer. Den ene kage var en lækker jordbær ostekage på nøddebund lavet af Gitte Buus. Den anden var en lækker Amerikansk Lagkage med jordbærskum lavet af Birgitte Langbak.
 

170 til By Night menu
Fredag var der Alkoholfrit diskotek i Ullits Minihal, hvor mange unge var i fest stemning og nød disko rytmerne fuldt ud sammen med masser af konkurrencer. Diskoteket havde dog lidt mindre tilslutning end sidste år med 33 deltagere i alderskategorien 0.-3. klasse og 50 i alderskategorien 4.-7. klasse. Men derimod var der stort opbud hos Min Købmand, hvor 170 personer deltog i By Night med grill menu og vinsmagning. I den lune sommeraften holdt folk til frem til midnat.  
 

Festdag med vandplaskeri
På den store festdag, lørdag var vejret stadig så fantastisk, at der var stor fremmøde på pladsen ved minihallen. Dysten ”Rundt i Ullits” blev afviklet med 5 hold lokale deltagere. Her skulle de bl.a. sidde i en bil og flytte et veldækket bord fra den ene side af bilen til den anden side gennem bilen på kortest tid – og selvfølgelig sprøjtede modstanderne spandevis af vand ind i bilen, så det blev en våd men dejlig afsvalende fornøjelse. De foregående dyster i ”Rundt i Ullits” bestod af en hulahop ring konkurrence, at vælte flasker med en tennisbold placeret i en netstrømpe, der blev sat fast på hovedet – og så skulle der vendes paller rundt. Vinderne blev Anders Madsen og Kim Vinkler.  
 

Der var også mange andre konkurrencer rundt omkring på pladsen som emmede af hygge. Dart konkurrencen blev i år vundet af Søren Henriksen.  

Vandgyngen var naturligvis også på plads. Den blev flittigt brugt med udsigt til en gang afkølende skyllevand.    

Gensyn med Ullits karrusellen
Og ikke mindst var Ullits karrusellen et populært gensyn for mange ”børn” som nu er blevet ældre. Idet det var deres børn eller børnebørn der fik fornøjelsen af karrusellen, der i 1990 blev bygget af mekaniker Per Buus og i mange år derefter var en fast bestanddel af forlystelserne ved Ullits Byfest, som vandgyngen i dag er det. Per Buus var derfor også flittig til at sætte karrusellen i gang, som hver gang var fuldt med børn der ville have en tur – deriblandt hans egne børnebørn, der var kommet helt fra Fyn til Ullits for at prøve bedstefars karrusel. Karruselen er ikke længere i Per Buus eje, men blev lejet ind til denne særlige lejlighed.  

Ullits Byfest sluttede lørdag aften af med grillstegt partygris og mange feststemte borgere i hallen som fik sig en svingom.

 

e-max.it: your social media marketing partner