Flyvedag i Gedsted Heliport

GEDSTED: For et år siden, nærmere bestemt 12. juli sidste år blev Gedsted Heliport indviet.

Dermed blev Gedsted den første mindre danske by med egen start- og landingsplads for helikoptere.

Og det kan der ikke gøres opmærksom på ofte nok, for mange spørger stadig, hvad er en heliport?. Det vil der være syn for på søndag, hvor Gedsted Stadion er rammerne for det årlige flyvearrangement med helikopter. For Gedsted Stadion er nemlig Gedsted Heliport.       

Ideen til Gedsted Heliport kommer fra to Gedsted borgere, nemlig tidligere helikopterpilot Knud Rohde og formand for Gedsted Beboer- og Erhvervsforening, Doris Lauritzen.    

Knud Rohde, der i dag er pensionist, havde tidligere et Helikopter-firma i Bjerringbro og fløj luftledningsinspektion. Det er erfaringen fra dengang, der gav Knud Rohde ideen til at skaffe en start og landingsplads for en helikopter i Gedsted.

Landingspladsen er mest tænkt i erhvervsmæssigt øjemed for lokale firmaer som skal have transporteret medarbejdere til og fra en anden ende af landet på rekordtid.

En tur fra Gedsted til København kan eksempelvis klares på 75 minutter.

– Et virksomhed som Grundfos har allerede benyttet sig af muligheden op til flere gange fortæller Knud Rohde og fortsætter: Grundfos har dog selv så store arealer at helikopteren kan lande lige udenfor virksomheden, så de har endnu ikke benyttet sig af landingspladsen i Gedsted, som er godkendt heliport.

-Fordelen ved en godkendt heliport, er at helikopterpiloten ved at alle forhold er i orden for at lande og lette, hvilket det ikke umiddelbart vil være ude på bar mark, selvom helikopteren kun kræver 100 m2 fri landingsplads, forklarer Knud Rohde           

Selve helikopterflyvningen står firmaet Herning Helicopters for, som i alt råder over seks helikoptere i forskellige størrelser, der hurtigt kan få folk fra den ene ende af landet til den anden.

På søndag vil Gedsted Heliport være et bidrag til selve oplevelsesindustrien med mulighed for en helikoptertur rundt i området, for det giver pladsen også mulighed for. Så der skal borgere og turister være velkomne til – mod betaling, at få sig en rundflyvning og se Vesthimmerland fra oven.

-Særlig spændende vil nok være for dem, som aldrig har prøvet at flyve i helikopter, slutter Knud Rohde.       

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: