FARSØ: Siden februar har De Blå Spejdere i Farsø samlet penge ind til et nyt stråtag på det smukke spejderhus i Søanlægget.

Fonde, firmaer, gilder og private har bidraget med små og store beløb, der sammen med det kommunale tilskud bragte spejderne mere end halvvejs i mål.  

Forleden kom der så en besked fra Den A. P. Møllerske Støttefond, som har valgt at støtte det gode formål med kr. 100.000. Et beløb som betyder, at man nu tør gå i gang med det store projekt.
 

-Vi er glade for alle de bidrag, som er givet, og den seneste donation er tæt på at bringe os i mål. Vi har stadig nogle ansøgninger ude hos forskellige fonde og lignende, så jeg er ret sikker på, at vi lander på den gode side af de kr. 225.000. Vi har budgetteret med kr. 200.000, men det er svært at sige nøjagtigt, hvad det koster, da der kan vise sig uforudsete ting, når det gamle tag kommer af. Det håber vi naturligvis ikke, og måske kan vi så få lavet et par andre tiltrængte forbedringer, hvis der bliver penge i overskud, lyder det fra en glad gruppeformand, Per Havbro.
 

Spejderhus fra 1948
Spejderhuset blev bygget i årene efter befrielsen i 1945. Det stod klar til indvielse i september 1948, hvor mange mennesker var mødt op ved mindelund og spejderhus for at overvære begivenheden.
 

Der knytter sig den detalje til historien, at spejderne i Farsø sidste år i oktober modtog en donation på kr. 4.000 fra Raetzels Fond i Aalborg. En fond oprettet til ære og minde om læge- og spejder divisionschef Richardt Raetzel, som blev myrdet den 7. oktober 1944 af nazisterne ved et såkaldt clearingmord, som hævn for den danske modstandsbevægelses aktioner mod tyskerne.
 

Den donation blev indirekte indledningen til indsamlingen til nyt stråtag, da man i bestyrelsen valgte at sætte pengene til side til tagrenovationen - og siden er der tilgået kontoen penge i en lind strøm.
 

Ringen er sluttet
-Det var faktisk Dr. Raetzels enke, som i 1948 indviede spejderhuset, og man kan således sige, at ringen er sluttet på en helt fantastisk måde, siger Per Lyngby, som har været nede og grave i spejderhusets historie.

 

Da vi til vores 4. maj parade havde besøg af 8. gilde fra Aalborg, blev vi spurgt om, hvor spejderne i Farsø havde til huse, før det smukke hus blev bygget. Og der måtte vi blive dem svar skyldig, men måske er der læsere af Farsø Avis, som kan hjælpe med at løse den gåde, slutter Per Lyngby.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner