VESTHIMMERLAND: Til Valborgaften, i mandags på Herregården Hessel og igen i dag i forbindelse med Skovens Dag blev der præsenteret en ny bog, nemlig en ny bog om indsamling af urter og brygning af kryddersnapse.

Bogen er blevet til i et samarbejde mellem snapseurtesamler Bodil Nymark, Herregården Hessel og VisitVesthimmerland præsenteret - nemlig en ny bog om indsamling af urter og brygning af kryddersnapse. 

Samarbejdet mellem Bodil Nymark, Herregården Hessel og VisitVesthimmerland kom i stand, da snapseurtesamler Bodil Nymark, der også er Tovholder for Hessels Snapselaug, præsenterede en række opskrifter for Turistdirektør Jimmi Petersen. ​ 

-At kunne samle Bodils mange opskrifter, og ikke mindst historierne bag dem, i en bog, så sikrer vi både den gode historie, men også det gode produkt, som gæster kan tage med dem hjem, når de besøger vores skønne og smagfulde område​, siger turistdirektør Jimmi Petersen. Han fortsætter: Vi er rigtig glade for samarbejdet, da bogen både viser, hvad Vesthimmerland bl.a. har at byde på, hvad Herregården Hessel rummer og så er bogen et godt opslagsværk til “hobby-samleren, der selv vil brygge sine egne snapse. 

Bogen indeholder 50 opskrifter på kryddersnapse, som er blevet til gennem de sidste 15 år af Bodil Nymark.

-Alle opskrifter i denne bog er kombineret til en bestemt begivenhed, en person eller et sted og der er en lille historie til de forskellige opskrifter, forklarer Bodil Nymark.
 

Også i søndags var der komponeret en særlig snaps til lejligheden, nemlig Skovens Dags 10 års jubilæum i Uhrehøje Plantage. Der blev uddelt smagsprøver til skovens besøgende, som straks efter bekendtgjorde: – Den er god – ualmindelig god. Snapsens smag stammer fra urter og bær plukket i Uhrehøje, som er udvalgt af Bodil Nymark og tovholder for Skovens Dag, Karin Winther i fællesskab. 

e-max.it: your social media marketing partner