LOUNS: I dag havde de fem borger- og beboerforeninger på Lounshalvøen (Ullits, Gl. Ullits, Alstrup, Lovns og Hvalpsund) arrangeret en fælles gåtur i Skovbakker

med formålet ”Lad os binde landsbyerne på Lovnshalvøen bedre sammen og lære flere i lokalområdet at kende”. 

44 voksne og børn fra de 5 landsbyer mødte op i det dejlige vejr, og sammen gik de den gule rute med udgangspunkt fra parkeringspladsen ved naturbasen på Hesselvej.  

Gåturen skete under kyndig guidning af Per Skou, som er barnefødt i området. Han havde talt med Søren Skovgård Madsen som kender området gennem 80 år, og havde derved fået fakta om området fra før sin egen tid. Dermed kunne Per Skou fortælle om alt lige fra mergelgravning i 1910-20erne og frem til i dag.

Per Skou kunne også fortælle om hvem der har boet i området gennem tiderne, historien om en hemmelig hestedal under krigen i 1864, hvor de lokale gemte deres heste, som skulle bruges i krigen, om et voldanlæg formentligt tilbage fra vikingetiden, til hvor der efter sigende er nedgravet en stor skat under et stort egetræ.  
 

Efter små 2 timers vandring med fortællinger undervejs endte turen tilbage på parkeringspladsen, hvor deltagerne blev forkælet med en portion suppe.  

De 5 borgerforeninger har allerede næste fællesarrangement i støbeskeen. Det bliver en fælles cykeltur ”Lounshalvøen rundt” i starten af september, hvor man vil besøge kirkerne på ruten og lokale fortæller om deres egen kirke. 

e-max.it: your social media marketing partner