HVALPSUND: Der eksisterer et (næsten hemmeligt) skiltepudsningslaug, som tager sig af at navngivne områder på lystbådehavnen i Hvalpsund - Fru Buhls Plads og Samuels Plads - bliver pudset og plejet, når foråret nærmer sig.

Samme skiltepudsningslaug - bl.a. med formanden for Farsø lokalhistoriske forening, Bendt Thorup, som medlem - har lavet en aftale med tidligere sæsoners spillemand om at man også i år kan fejre 4. maj med levende musik.

Selvom Samuel - og fru Lena, flyttede til Silkeborg sidste efterår er det derfor nu planlagt at der denne ene aften, kan høres frihedstoner ved solnedgangstid på Hvalpsund Lystbådehavn.

Mange har på skrømt udtrykt bekymring om, hvordan det fremover skal gå med solens vandring hen over himlen, og især om den nu også ville gå ned som den plejer, når der ikke var musik til. Stillingen som spillemand siges at være opslået med henblik på en snarest mulig ikrafttræden. Indtil da er det eneste sikre, at Samuel Frederiksen i de mørke måneder i sine nye omgivelser i Silkeborg har holdt sit instrument – cornetten, varm, og nu har meldt ud, at han kommer til sit gamle område for at spille solen ned den 4. maj.

Historiske oplysninger viser, at BBC’s melding om krigens slutning blev sendt nøjagtigt kl. 20,36 - og dette usædvanlige tidspunkt bliver så denne gang starttidspunkt for Samuels gratis omgang musik.  

Programmet bliver ren nostalgi. Bl.a. vil man kunne høre en fanfare for ”Gud, konge og fædreland”, en lyd af kaldesignalet fra ”Her er London” med tonerne fra ”Skt. Jørgens March”, ”En lærked letted’” og til slut naturligvis en afslutning med ”Der er et yndigt land”.   

Også i år har Restaurant Marina, der ligger som første parket til lystbådehavnen, valgt at være med, og tilbyder på denne frihedsaften at åbne dørene til en gedigen servering, når musikken er klinget af. Dertil kommer, at værtsparret er af nogenlunde samme årgang som spillemanden udenfor, og så skal der naturligvis være masser af levende lys.  

Vil nogen så bare sørge for at vejret arter sig, så kan det gå hen og blive en minderig aften – og, hvem ved, måske vil der ligefrem blive sunget med på kajen til nationalmelodien. 


Det er skiltepudserlauget på Lystbådehavnen, der har inviteret Samuel Frederiksen til 4. maj markering og det samme gælder Fru Buhl.
Derfor er deres respektive messingskilte naturligvis blevet pudset op.  

e-max.it: your social media marketing partner