STRANDBY: I aften var der grønne uniformer og duft af pandekager ved Gunderup Fiskesø. Bæver og Ulvegruppen fra Fjordgruppen Strandby KFUM havde valgt at bruge aftenen på at fange fisk. 

Flere forældre valgte at bakke op om fiskeriet. Efter opstartssangene kom der orm og powerbait på krogene og propperne vuggede livligt i vandoverfladen. Nogle havde også fiskenet med og kiggede på små-dyr i vandkanten, hvor man fandt igler og en enkelt vandkalv.

Der var ikke engang gået 15 min før end den første fisk bed på krogen. Ida fik sammen med en voksen hevet fisken på land. Den var spræl-levende, men efter et lille gok i hovedet og så lå den stille, så alle kunne se og røre ved den. Det var en oplevelse for både store og små, da det ikke var alle der havde været på fisketur tidligere.

Det var tørt men med frisk blæst, så det var godt at både børn og voksne kunne gå lidt i læ i de små skure, der er placeret langs kanten af fiskesøen. I et af disse var der dog en herlig duft som slet ikke mindende om fisk. Der var nemlig en sød mor, der havde både primus og pandekagedej med. Så især dette skur var velbesøgt. Der var nemlig også saft og kaffe. Da de første børn havde spist en pandekage, blev der sendt stafetter rundt om søen med pandekager til de andre, der stod rundt omkring.

Efter en times fiskeri måtte gruppen konstatere, at de kun havde fanget den ene fisk. Et par unge mænd, der havde mere held, kom forbi og var i det gavmilde hjørne. De gav en fisk til gruppen. Dermed var der to fisk, der skulle rensens og gøres klar. De to fisk blev lagt i en fryser og tages op igen ved næste møde i Spejderbo i Strandby, hvor de tilberedes over spejderbål.  
 

e-max.it: your social media marketing partner