PDVest er fyldt 10 år og har ændret vedtægterne

VESTHIMMERLAND: Da medlemmerne af PDVest (Privat Dagpleje Vesthimmerland, red.) mødte op til generalforsamling i dag, blev de mødt af Dannebrogsflag helt ude fra vejen og ind. Selve lokalet var også pyntet, idet foreningen samtidig kunne fejre 10 år.

-Da jeg for ca. 10 år siden fik ideen til foreningen for Private Dagplejere, var grundtanken helt anderledes end det foreningen beskæftiger sig med i dag, fortæller formand og stifter af PDVest Karin Sandø og fortsætter: 

– Grundideen var dengang at samle os i et netværk i vores eget lille univers: Vesthimmerlands kommune. Pdvest skulle afholde foredrag, arrangementer, kurser og events. Udviklingen i samfundet har de sidste år gjort, at foreningens bestyrelse nu arbejder med helt andre og større ting. Vi er dybt politisk arrangeret i nye lovforslag og dermed møder med bl.a. ordførerne for de politiske partier på Christiansborg samt høringer, som vedrører vores erhverv, forældrene og vores børn. Vi er indgået i Landssamarbejdet med vores kollegaer og repræsenterer samlet over 700 medlemmer i dag, hvilket kræver en stor indsats fra de lokale bestyrelser i landet.  
 

“Privat Dagpleje” er ikke den korrekte betegnelse for alle disse medlemmer – det er blot betegnelsen i daglig tale. Iflg lovgivningen er de “Selvstændige Private Børnepassere” og flere kommuner har igennem årene forsøgt at kræve, at disse dagplejere ændrer navn på deres forretninger, men de fleste medlemmer holder fast i deres navn, idet forældrene i dag søger efter Privat Dagpleje.  
 

Det er vores pligt, at oplyse forældrene om, at de lovgivningsmæssigt er under en anden paragraf, men iflg. Patentstyrelsen samt Forbrugerrådet, kan der hverken tages patent på den ene eller den anden betegnelse.

I det nye lovændringsforslag til Dagtilbudsloven, ønsker visse politikere helt at fjerne de private dagplejers samt forældrenes klageret til Ankestyrelsen. Som det er nu, er det kommunen, der godkender en Privat Børnepasser samt kontrakten mellem Børnepasser og forældre, ligesom det er kommunen, der fører tilsyn med sin egen konkurrent.

I fremtiden kan resultatet blive, at hvis kommunen f.eks. IKKE ønsker at godkende en kontrakt, fordi der mangler børn i den kommunale dagpleje, kan kommunen bare lade være. Vi kan stadig klage over afgørelsen, dog kun til konkurrenten som er kommunen selv eller til Tilsynet, hvor der pt. er ca. 2 års ventetid og så er vores ”kunder” allerede videre til børnehave. På den måde kan vi ende med selv at måtte lukke vores gode forretninger. Dette er blot to af de 1.000 vis af udfordringer, jeg har kæmpet for og imod gennem årene, siger Karin Sandø.  
 

Idet vi Private er blevet så store, har jeg ikke længere tid til også at stå for diverse arrangementer. Derfor bad jeg på generalforsamlingen medlemmer om afstemning på ændring af vedtægterne således, at bestyrelsen fremover kun består af 3 medlemmer og alle arrangementer arrangeres af foreningens medlemmer, dog sendes regningen stadig til PDVest.
 

Forslagene blev enstemmigt vedtaget.

Formanden blev genvalgt uden ord, men med klapsalver og så var det afgjort. Efterfølgende er bestyrelsen konstitueret som følgende: Formand Karin Sandø, kasserer Lisbet Helle Vistisen og bestyrelsesmedlem/blæksprutte Kate Møller.  
 

-Jeg ser virkelig frem til at rykke yderligere ved politikernes holdning til Privat Pasning, der for kommunerne er en billig pasningsform, idet der absolut ingen økonomi er mellem os og kommunen. Tilskud til pasningsordningen går direkte til forældrene og så drømmer jeg om at få et godt samarbejde med vore lokale politikere, især omkring reglerne for at kommunale forældre kan få tilskud under barsel, hvor imod man i Privat Pasning IKKE får tilskud, hvis forældrenes barsel ikke er helt afsluttet. Alle de ressourcestærke forældre, der vælger Privat Pasning under “Fritvalgs ordningen” bør stadig i fremtiden kunne mærke, at deres politikere støtter dette fantastiske tilbud, afslutter den genvalgte formand Karin Sandø.

 

 

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: