FARSØ: Der er i de seneste år arbejdet målrettet på at samle Thit Jensens Mindestue og Johannes V. Jensens Museum under samme tag.

Og den tanke er langt fra opgivet. I december blev det besluttet at Vesthimmerlands Kommune skulle tage over med byggeriet.   

Nabogrunden blev købt til formålet for nogle år siden, så det er egentlig bare at komme i gang. Men forholdene har ændret sig, særligt hvad angår byggepriser som er steget med 15-30%
 

-Derfor har vi valgt en omvendt licitation – altså med andre ord, se hvad vi kan få for pengene, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Asger Andersen.  
 

Vi er lige nu ved at udarbejde materiale til licitationen, som vi forventer er klar ultimo maj. Dermed kan de firmaer der ønsker at byde ind, bruge juni og juli til at regne på tallene. Det betyder at vi i kommunen kan komme i gang med at tage stilling til det rigtige projekt i august. Det er vigtigere at vi får lavet det helt rigtige projekt end at byggeriet presses på tid. Vi skal have mulighed for løbende dialog, så vi kan tilpasse ønsker og muligheder undervejs. Jeg forventer vi kan sætte spaden i jorden i år siger Asger Andersen.
 

Grunden til at projektet har været så længe undervejs er at det oprindeligt var museumsbestyrelsen der selv startede projektet op og søgte om fondsmidler og puljer og det er der faktisk kommet 1,8 mio. kr. ud af.  
 

Men et er at samle midler ind, noget andet er at være projektleder for selve byggeriet. Derfor blev beslutningen altså taget, at kommunens folk i teknisk forvaltning tager over og kører selve byggeriet i mål.    
 

Selve byggeprojektet er sat til at må koste 2,6 mio. kr. og det er det der nu laves en omvendt licitation på.  
 

I projektet ligger der yderligere en mio. kr. til et avanceret formidlingsprojekt som indgår som en del af indretningen af det ”nye” fælles museum.

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner