FARSØ: Som nogle måske bemærkede, var gravemaskiner sat i stilling i slutningen af sidste uge på arealet på hjørnet af Røjbækvej og Svoldrupvej for at grave ud til Farsøs nye genbrugsplads.

Genbrugspladsen har været længe undervejs og som borger må man også vente lidt endnu med at tage den i brug. Projekt og Ejendomschef Kristina Ginnerup fra Vesthimmerlands Kommunes tekniske forvaltning oplyser at pladsen vil stå klar til brug til oktober.  

-Vi havde oprindeligt ønsket at pladsen skulle stå færdig i midten af august, men vi har måttet ændre tidsplanen, fortæller Kristina Ginnerup.  

Den nye plads bliver mere end tre gange større end den gamle på Søndergården. Dermed får brugerne i Farsø og omegn en genbrugsplads, der i både udseende og funktion svarer til de andre pladser i kommunen      

Aflæsningspladsen indrettes som flad plads med containere som man kender det i dag. På arealet opføres der en bygning til personale, ligesom den store hal, der fulgte med arealet, også vil blive taget i brug. Den vil blive brugt til materiel.

Den nye genbrugsplads vil blive indhegnet og lige indenfor – som man allerede kan se nu, anlægges der støjvolde. Udenfor porten til selve pladsen etableres der et særskilt areal – til haveaffald.       

Sådan ser skitserne ud for Farsøs nye genbrugsplads, der lige nu er under etablering.


Farsøs nuværende genbrugsplads har længe været for lille og for støjende, som bl.a. har betydet lukning om søndagen og en satellitplads på Svingelbjerg til aflevering af haveaffald.

 

e-max.it: your social media marketing partner