Kommunal dagpleje med i sprogprojekt

VESTHIMMERLAND: Fem legestuegrupper i Den Kommunale Dagpleje har gennem de seneste to år deltaget i et forskningsprojekt omkring Børns Sprog.

Formålet med projektet er at styrke alle børns sprog og ihærdighed ved at forstå sig selv, omverdenen, deltage i sociale fællesskaber og ved at lægge fundamentet for læring her og nu og læring i skolen. 

I nogle af grupperne har der også været ekstra fokus på forældreinddragelse.
 

Alle dagplejere i de fem legestuegrupper deltog i et undervisningsforløb for at blive klædt godt på til opgaven. Projektet indeholder fem temaer. Hvert tema forløber over fire uger. Hver uge holdes der fokus på ordforråd, sprogbrug og ihærdighed.
 

Efter hvert tema har dagplejepædagogen ”coachet” enten den enkelte dagplejer eller hele legestuegruppen.

-Vi har her kigget på små videoklip af deres egen måde at arbejde på og holdt fokus på, hvordan der arbejdes ud fra forskellige strategier, fortæller dagpleje pædagog Anette Pedersen og fortsætter:

-På den måde er dagplejerne blevet mere bevidste om deres pædagogiske praksis og har fået øje på, hvad den betyder for børnene. Det har givet dagplejerne stor motivation, faglig stolthed samt et kvalitetsløft at arbejde på denne måde. Hver dagplejer har arbejdet struktureret med projektet ud fra den børnegruppe de har. Det har været en kæmpe succes for både dagplejere, børn og forældre.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: