VESTERBØLLE: For nogle uger siden vendte eleverne på Vesterbølle efterskole hjem efter udenlandsture til henholdsvis El Salvador i Mellemamerika og Poznan i Polen.

Det ene sted var der utrolig varmt, og det andet sted var der ganske koldt. Men fælles for begge ture var oplevelser, der ligger langt fra det liv, som eksisterer her i Danmark. Der er forskel på natur, kultur, mad og vilkår.

Begge rejser afstedkom læring, indsigt og refleksioner hos elever og lærere, som de blandt andet fortæller om på efterskolen i morgen aften. Foruden forældre og venner af skolen er arrangementet tiltænkt nysgerrige sjæle, der gerne vil vide mere om de respektive lande. Der vil være beretninger om førstehåndsindtryk fra de unge, og måske kan alle lære noget af at høre om andre. 

Når unge formidler til børn
En rejse uden for egne rammer og trygge omgivelser resulterer ofte i erfaringer og stof til eftertanke. I El Salvador er vilkår omkring mad og bolig fx ganske anderledes end hjemme, og det kan være surrealistisk at forstå, når man sidder i sin sofa, men lettere at lære om, når man oplever at bo hos en lokal familie.

De seneste år har der været tradition for, at ca. 200 elever mellem 0-6. klasse fra de omkringliggende skoler besøger Vesterbølle efterskole i forbindelse med deres rejser ud i verden. I år er ingen undtagelse. I dag onsdag skal de besøgende elever opleve workshops og aktiviteter, som efterskoleeleverne lærte eller oplevede på deres ture.

Èt år handlede det om guldminer og fokus på miljø i det pågældende rejseland, hvor eleverne fra 0-6. klasse gravede efter guldkarameller, imens de fik informationer om emnet. Hvad efterskolens elever har tænkt sig at præsentere for de mange børn i år, er endnu uvist, men det er fedt, når viden gives videre.

 

e-max.it: your social media marketing partner