FARSØ: I dag slås dørene på Johannes V. Jensen Museet officielt op for årets særudstilling ”Jensen og Naturen”.

Som vanligt vil der være en festtaler, som denne gang er Christian Mejdahl, der fra sit landmandsliv i Oudrup om nogen kender den natur, som også var Johannes V.’s barndomsland. 

Desuden vil der også være musisk indslag, kanapéer og et glas vin i forbindelse med særudstillingens åbning

Naturen med stort N
Udstillingens formål er også at belyse et væsentligt felt i forfatterens liv og virke, i år altså Naturen med stort N.
 

Den vesthimmerlandske natur med heder, gravhøje, kær og åløb var scenen for drengen Johannes’ liv og leg. Som voksen, gift, far med venner på besøg var udelivet i gode landskaber en foretrukken måde at være sammen på.
 

Natur i forfatterskabet
Senere involverede forfatteren sig med en markant stemme i landskabsfredning. Landskabets betydning for Johannes V. gennemsyrer forfatterskabet fra stemningsfuld lyrik over prægnante landskabsbeskrivelser i historier, myter og romaner til debatindlæg.
 

Museet har taget hele huset i brug for at nå rundt om mest muligt af forfatterens rigt facetterede naturbeskrivelser. Plancher med oplysende tekst vil guide den besøgende. Yderligere læsestof i form af artikler er tilgængelige i læsekrogen. 

I ord og billeder
Egne og lånte malerier af høj kvalitet ledsager de forskellige temaer. Der er indlånt malerier fra Randers Kunstmuseum, Skive Museum og Johannes Larsen Museet, der er indlånt effekter fra Hedeselskabets Museum, og endelig har Danmarks Naturfredningsforening bidraget med materialer.
 
 

Johannes V. Jensens egne fotografier af familien giver et sjældent ”Kig ind” hos familien Jensen. En sanse-box med ”lugt og gæt” trækker en bid af naturen indenfor. 


Flotte donationer og højt estimerede samarbejdspartnere har en stor del af æren for, at udstilling, plancher og katalog er nået i mål i forhold til de visioner, museet har haft. Foredrag og udflugter vil følge i sporet på Jensen og Naturen, som kan ses resten af sæsonen.

SE ANNONCEN FOR ÅBNINGEN AF UDSTILLINGEN HER


Udstillingen byder også på et sjældent kig i familien Jensens fotoalbum. Her bader familien i Tibirke i 1930’erne. Det er Johs. V. Jensen med front mod fotografen.

 

e-max.it: your social media marketing partner