FARSØ: ”Den Store Fortælling” er kunstmaler Arne Haugen Sørensens nyeste og hidtil største maleri på 3,2m x 10m

der i 2017, efter halvandet års bestillingsarbejde, blev klar til Århus Valgmenighed. Motiverne er inspireret af centrale bibelfortællinger.

På tirsdag udstilles maleriets motiver i Farsø Kirke hvor de ledsages af en koncert. Billederne ledsages desuden af skriftsteder, der alt sammen vises på storskærmen, mens musikalske mesterværker af Mozart, Beethoven, Mahler og Wagner m.fl. spilles i nye arrangementer for trompet og orgel.

Arne Haugen Sørensen er en dansk maler og grafiker. Han har modtaget adskillige priser og hædersbevisninger, bl.a. Eckersberg Medaljen og Thorvaldsen Medaljen. Han er også kendt for udsmykningen af 27 danske kirker. I 2017 fik Arne Haugen Sørensen sit eget museum i Videbæk, Vestjylland.

Dorthe Zielke (trompet) er uddannet (som Søren Johannsen også) på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Har spillet som solist og på kontrakt som orkestermusiker i bl.a. DR Symfoniorkestret, Det Kgl. Kapel m.fl.

Søren Johannsen er organist i Christians kirke, København. Han har opført J. S. Bachs samlede orgelværker otte gange i koncertrækker og en gang over 22,5 timer i samme døgn, hvilket man kan finde i Guiness Book of Records 2001.

 

e-max.it: your social media marketing partner