ULLITS: Svaret er ja. Engle-stenen fra Ullits kan.

I forbindelse med 100 året for den daværende Sparekassen Farsøs filial i Ullits, blev der rejst en sten uden for sparekassens bygning på Tingvej i Ullits.

Stenen er udført af nibekunstneren Thorvald Odgaard. Det er en monolit med et hul i midten, hvis mål er taget fra det lille apsis-vindue i Foulum Kirke og var kunstnerens ide for på denne måde at knytte by og kirke sammen.

Da sparekassen lukkede, blev stenen flyttet til en lille plæne foran Ullits Skole og der har den så stået ud til vejen med flagstangen og et par birketræer.

Nu skal skolen imidlertid bruge arealet til kommende byggeri af udelokaler og stenen måtte så flyttes igen. Og hvad var mere naturligt end at flytte stenen ud på kirkegården i Foulum. Her skal den nu stå ved de ukendtes grave. Og dertil er stenen så på sin vis er kommet hjem, men er også blevet helt færdig.

For oprindeligt have Odgaard tænkt at der skulle være en engel på stenen. Den engel er nu sat på stenen ude på kirkegården, og favner nu de besøgende på kirkegården. Og helt i påskens ånd peger den på hullet i stenen, der ikke længere ”blot” er det gamle apsis-vindue, men også den tomme grav efter opstandelsen.

Menighedsrådet er glad for stenen og samarbejdet med Ullits skole og Thorvald Odgaard, for nu er en længe ønsket udsmykning på kirkegården faldet godt ud.
 

Anden Påskedag, lige efter gudstjenesten i Foulum Kirke, vil den nye – gamle Englesten blive ”indviet” på Foulum Kirkegård.

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner