Skolefest med skuespil

FARSØ: Farsø Skole er ved at gøre klar til den årlige skolefest. Her opfører tredje årgang, traditionen tro, skuespil for hele indskolingen.

Skoleskuespillet er en del af den faglige undervisning, hvor der arbejdes på tværs af fag. Dansk inddrages som en stor del, eleverne har været med i opsætningen ved at inddrage deres ”verden” og det der rør sig i børnehøjde, i billedkunst har eleverne selv stået for fremstilling af kulisser og kostumer ligesom hele musikopsætning kor og sang er foregået som en del af musiktimerne.  

I dag fremførte årgangen så teaterstykket ”Da regnbuen forsvandt” til generalprøven, hvor børnehaver, Ullits Skole og bedsteforældre var inviteret.

Premieren blev holdt til skolefesten, skuespillet havde udgangspunkt i den virtuelle verden, APP Store og iscenesat omkring regnbuen, regnbuevogterne og farveklovnen.

Regnbuevogterne vogter regnbuestenene, der sender farver ud i hele universet og sikre den verden vi lever i. Men regnbuestenene forsvinder og uden dem bliver alt gråt og trist, alle farver i verden forsvinder. Farveklovnens opgave er at pudse stenene og give dem liv og sikre vores farverige verden, desværre forsøger farveklovnen en dag at stjæle stenene og den magiske beskyttelse går i gang. Stenene bliver spredt rundt i hele App Store.

Regnbuevogterne må rejse ud i cyberspace og samle stenene sammen igen, for hvis stenene er væk fra hinanden i for lang tid vil de miste deres evne til at sende liv og farve ud i universet og alt vil være gråt og trist for evigt. Rejsen begynder og vogterne bringes langt omkring i det store virtuelle rum og stenene bringes atter hjem og alt ender lykkeligt som i et hvert eventyr.
 

Skolens rum omdannes herefter til boder og cafeterier, rammen sættes for samvær og hygge med mulighed for at nyde hjemmebagt kage, kaffe og the.

 

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: