Kulturugens endelige program er klart

VESTHIMMERLAND: Der er meget at glæde sig til, når Vesthimmerlands første kulturuge ”Aha! – når kulturen rykker ud” løber af stablen i uge 10.

Foruden tre opvarmningsarrangementer begynder kulturfesten lørdag den 3. marts, når Aalborg Symfoniorkesters 65 musikere spiller koncert blandt landbrugsmaskiner, murværk og høvlspåner på Erhvervsskolerne Aars. Med over en uges planlagt program forvandles Vesthimmerland i uge 10 til et brag af en kulturfest, hvor kultur og erhvervsliv går hånd i hånd – og sammen sprænger kulturens vante rammer.

Masser af kulturoplevelser for alle

Kulturugen byder på oplevelser for alle, og med et mangfoldigt og bredt program, der byder på alt fra kunst og koncerter til foredrag, biografoplevelser og teater, er der nok at glæde sig til. Vesthimmerland lægger i kulturugen ikke skjul på sit kulturelle liv, der spirer og blomstrer fra øst, syd, nord og vest – og på tværs af grænser.  

Hvorfor navnet?

Navnet på kulturugen ”Aha! – når kulturen rykker ud” kommer ikke af ingenting. Idéen med kulturugen er blandt andet at rykke kulturen ud af sine vante rammer – ud på nye såvel som kendte scener – og på den måde åbne op for nye møder mellem publikum og den vesthimmerlandske kultur.  

Mangfoldighed og fællesskab som kerneidé

Kulturugen byder på en bred vifte af de mange kulturtilbud og -talenter, der findes i kommunen. Samtidig er ambitionen for kulturugen at skabe rum for etablering af nye samarbejdsflader, som kan understøtte og fortsat udvikle kommunens kulturliv. Allerede i kulturugens første år ses der samarbejder mellem det lokale erhvervs- og kulturliv. Fællesskab er det gennemgående tema for kulturugen, hvilket man kan se i de mange arrangementer, hvor flere arrangører er gået sammen på kryds og tværs for at skabe nye oplevelser. 

Kulturugen varer fra 3. til 11. marts.

 

 

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: