VESTHIMMERLAND: Ud af de 500 mio kr. som Finansloven i 2018 har sat af til bedre ældrepleje i kommunerne går de kr. 3.852.000 til Vesthimmerlands Kommune. 

En af årsagerne til, at kommunerne får flere penge til de såkaldte 'varme hænder', er, at behovet for hjælp til en særlig grupper er blevet større: 

 - Vi må anerkende, at det udfordrer plejehjemmene, når beboersammensætningen ændrer sig, og der eksempelvis kommer flere mennesker med demens, siger ældreminister Thyra Frank, der sammen med Dansk Folkeparti har besluttet at prioritere flere midler til varme hænder i ældreplejen. 


Kommunerne kan bruge midlerne til at ansætte nye medarbejdere eller opjustere deltidsansatte på plejehjem eller i hjemmeplejen. 


- Det bliver kommunernes opgave at vurdere, hvor behovet for ekstra medarbejdere er størst og hvilke kompetencer, der er behov for lokalt. Ønsket er, at de ældre vil mærke, at der er lidt mere tid til nærhed, pleje og omsorg, og at medarbejderne vil opleve bedre arbejdsvilkår, siger ældreminister Thyra Frank.
 

 

e-max.it: your social media marketing partner