FARSØ: Johannes V. Jensen Museet har netop få bevilliget et tilskud på kr. 15.000 af kommunens Kultur- og Fritidsudvalg til etablering og gennemførelse af særudstillingen ”Jensen og Naturen”, som vises på museet i perioden 7. april – 31. oktober 2018. 

Johannes V. Jensen Museet vil med særudstillingen synliggøre Johannes V. Jensens naturopfattelse, både som den kom til udtryk i hans forfatteskab og i hans personlige engagement i blandt andet fredningen af De himmerlandske Heder, Dollerup Bakker og de jordfaste fortidsminder.  

Udstillingen består af en række malerier, materialer og effekter indlånt fra andre museer samt fra Danmarks Naturfredningsforening. Desuden en unik samling af forfatterens egne fotos – stillet til rådighed af familien.  

I udstillingen etableres et sanselaboratorium, hvor gæsterne får mulighed for at bestemme og stedfæste lugte og lyde fra naturen.  

Målgruppen for udstillingen er borgere og turister i området. Der gøres en særlig indsats for børn og unge gennem gratis entré og guidede omvisninger i udstillingen for elever fra folkeskoler og ungdomsuddannelser.  

Udstillingen formidles via guidede omvisninger på museet, foredrag, udflugter til De himmerlandske Heder og andre naturlokaliteter i Vesthimmerland samt udgivelse af en udstillingsbog med en række artikler.  

Budgettet for særudstillingen lyder på i alt kr. 51.000

 

e-max.it: your social media marketing partner