FARSØ: I 2018 er der sat 1,5 mio. kr. af og i 2019 har Vesthimmerlands Kommune forhåndsreserveret 2 mio. til udvikling af nye faciliteter på Farsø Stadion.

Pengene er sat af på baggrund af en arbejdsgruppes arbejde med projektet siden 2016.     

Kender man til den udviklingsplan for Farsø by, som siden 2012 har givet retningslinjer for den videre byplanlægning, så er man også stødt på betegnelsen ”Den røde tråd”. ”Den røde tråd” er udtrykket for det sammenhængende område fra Farsø Rådhuscenter, Farsø Rutebilstation, Farsø Skole til Dronning Ingrid Hallerne.  

Det arbejdsgruppen dog har koncentreret sig om, er at gå skridtet videre ved at forlænge denne øst-vestlige akse gennem Farsø til også at omfatte Farsø Stadion og fortsætte videre til Farsøs familievenlige boligområde i gudevejskvarteret – ikke mindst den nye udstykning Idunsvej.  

Udvikling af stadionområdet
Arbejdsgruppen, bestående af Gert Hosbond(Projekt Sundhed, Trivsel & Læring), John Andersen(Farsø skole) og Hans Kaldahl(centerleder Dronning Ingrid Hallerne)har også haft en række kommunale folk involveret.
 

Og lige nu er det teamleder Carsten Agesen og projektkoordinator Kira Skott Andersen fra kommunens afdeling for Havn, Natur og Byrum, der ud fra skitser hjælper projektet videre. 

Arbejdsgruppen har allerede fremlagt ideerne og haft møder med de nuværende brugere af hallerne og stadion, altså foreninger og skolen.  

Få nye brugere
-Og det er der kommet rigtig mange gode og interessante input ud af, siger Carsten Agesen. Men en stor del af det her projekt drejer sig også om at få nye brugere af området. Derfor er vi lige nu ude og møde nye interessenter til projektet. I sidste uge havde vi eksempelvis fat i MTB-Klubben, som normalt holder til i skoven. Og vi vil da gerne kontaktes af andre som er interesseret i at bidrage til dette projekts udformning, lyder opfordringen fra Carsten Agesen.   

Et sted hvor man mødes og bevæger sig
Udtrykket ”et udendørs teenageværelse” har også været brugt i denne forbindelse, altså et sted hvor man mødes, opholder sig og laver noget sjovt sammen, som ikke behøver at være en decideret sport, men hvor der først og fremmest er aktivitet og bevægelse involveret.
 

Og her må vi rigtig gerne tænke utraditionelt, ikke kun for de unge men for alle aldersgrupper, siger Carsten Agesen, altså tænke nye sammenhænge, så området helt naturligt kan tiltrække flest mulige mennesker på tværs af interesser. Og her passer betegnelsen ”Farsø Park” da meget godt må Carsten Agesen indrømme.              

De ideer der er lagt frem af arbejdsgruppen og som kommunen og en række fonde er interesserede i at støtte, omhandler som udgangspunkt sti-forbindelser med åbning til/fra Idunsvej, en skaterbane, et boldeksperimentarium, en cykelpark og beachbaner udformet og forbundet på en nytænkende måde.   

Disse projekter er budgetteret til at koste i omegnen af 5 mio. kr., hvoraf Vesthimmerlands Kommune altså vil støtte med halvdelen.   

 

e-max.it: your social media marketing partner