FARSØ: Her til aften kunne Farsø Kulturråd for 24. gang byde velkommen til Nytårskoncert med Aalborg Symfoniorkester og gæstesolister.

1
2
4
3
6
5
8
7
10
9
11
12
13
14

Over 500 koncertgæster
Og som koncertgængerne ganske rigtigt bemærkede, så var de flere end de foregående år. 

- Vi er over de 500, lød det glædesstrålende fra formand for Farsø Kulturråd, Karen Pedersen ved indgangen, hvor hun og resten af kulturrådets bestyrelse tog imod de mange gæster, som allerede kort efter kl. 19.00 var klar til at indtage opvisningshallen i Dronning Ingrid Hallerne.  

-Sidste år blev det desværre kun 420 koncertgængere, og det er altså for få til at få denne koncert til at nå sammen økonomisk. Men nu er vi over 500, og vi kan nu ånde lettet op over den store økonomiske satsning, som det er at afholde Nytårskoncerten her i Farsø, lød det videre fra Karen Pedersen, der få øjeblikke senere sammen med Aalborg Symfoniorkester kunne byde publikum officielt velkommen til Nytårskoncert, uddele Nytårsprisen 2018 og ikke mindst se frem til en fantastisk underholdende nytårskoncert. 

Klassisk 1. afdeling
Traditionen tro, var første afdeling langt an på det klassiske repertoire fremført af symfoniorkester og sopranen Berit Barfred Jensen. Numre af Sjostakovitj, Stravinsky, Debussey og Canteloube blev efterhånden lidt for tunge til en nytårskoncert, selvom de blev utroligt flot fremført.   

Hen imod slutningen af første afdeling kunne Søren Pilmark fortælle, at dirigent David Riddell og Berit Barfred Jensen var blevet uenige med hinanden og hun nægtede at gå scenen i 2 afdeling. Søren Pilmark tog derfor resolut den beslutning, at man måtte flyve en ny sopran ind til Farsø. Det må da kunne lade gøre med så kort varsel i disse moderne tider, bemærkede Søren Pilmark. Til det meget kendte nummer ”The Typewriter” forsøgte han sig først pr. mail, dernæst pr. sms, men begge gang røg forbindelsen og Pilmark udbrød – Har i da slet ingen forbindelse her i Farsø. Til sidst blev en klassisk skrivemaskine kørt ind på scenen og Pilmark kunne underholdende lave optakten til koncertens 2. afdeling.  
 

I 2 afdeling kom der mere tempo og show på koncerten med fremførelse af musical numre fra Mary Poppins, My Fair Lady og af Bent Fabricius Bjerre.
 

Fantastisk Farsø!
Søren Pilmark viste her den entertainer som han er, hvilket fik publikum helt med. Særligt under nummeret ”Alfred skal giftes her til morgen”, hvor salen brød ud i fællessang, som storsmilende fik Pilmark til at udbryde – Fantastisk Farsø!.
 
 

Men ellers fik Pilmark også salen med under højtempo nummeret ”Superoptimægtigfantafænomenalistisk” og sammen med Berit Barfred Pedersen i nummeret ”Forelsket i København”.  
 

Men også dirigent David Riddell viste at han kunne andet end at dirigere symfoniorkesteret. Som starten på anden afdeling udbrød han: Nu kommer aftenens højdepunkt, for jeg har selv skrevet den, og han fremførte et vers. Men det var snarere forskellige variationer over en march, som viste symfoniorkestrets kunnen til sågar at spille pivfalskt som et skoleorkester.  


Som traditionen foreskriver sluttede aftenen naturligvis af på festligste vis med både ”Radetzky March” og ”Champagnegaloppen”, inden champagneprop og sølvlametta dalede ned fra oven.
 

Koncerten i Farsø var premieren på Aalborg Symfoniorkesters nytårskoncerter, der for øjeblikket turnerer rundt i landsdelen. Det samme håber man bliver gældende for næste års Nytårskoncert i Farsø, som bliver en jubilæumsudgave, nemlig 25. udgaven.      

 

e-max.it: your social media marketing partner