HORNUM: Skovnisserne i Jenle Plantage, fik ved søndagens 1. adventsarrangement besøg af et stort antal menneskebørn i alle aldre.

-Det er en kæmpe fornøjelse at se, hvordan flere og flere familier kobler en sammenkomst i julen, sammen med en tur i skoven. Da der var flest gæster på naturbasen talte vi 120 deltagere, og der kom stadig flere til efterfølgende så det er sådanne dage det er fantastisk at være på job, fortæller Vesthimmerlands Kommunes naturvejleder Karin Winther 

Store og små vrimlede rundt mellem træerne, på jagt efter skovnisser. ”Er det chokoladenisser” spurte en dreng naturvejleder Karin Winther om, da han sammen med bedsteforældrene skulle til at på jagt. Næ, næ her på naturbasen har vi skam skovnisser, der bor sammen med dyrene ude i skoven hele året, lød det fra naturvejlederen. 

Flere deltagere havde taget kurve med til indsamling af naturens materialer, og naturvejleder Lars Wachmann fra Naturstyrelsen fortalte om reglerne for indsamling i offentlige skove.   

Efter nissejagt og indsamling af naturmaterialer, kunne deltagerne fremstille mosbamser og fedtkogler, og som dette års aktivitetsnyhed, kunne deltagerne også fremstille ugler i træ og stjerner på stjernemaskiner. Traditionen tro, så blev der også serveret bålæbleskiver og varm kakao, for alle ved, at uden mad og drikke duer helten ikke og det gælder også menneskebørn på nissejagt i Jenle Plantage.

 

 

Her viser naturvejleder Karin Winther hvordan man laver stjerner på en såkaldt ”stjernemaskine”.

 

Skovturen blev også forsødet med bål æbleskiver 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner